נמנע אסון: שני מחבלים ניסו לפגוע בכוח מילואים בבנימין - ונוטרלו

בניסיון פיגוע במחסום בל שבחטיבת בנימין, לוחמי מילואים של חטיבת דוד חיסלו מחבל חמוש שניסה לדרוס את הכוח ועצרו מחבל שני לאחר מרדף, ללא נפגעים לכוחותינו

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
מחסום צבאי ביהודה ושומרון. ארכיון
מחסום צבאי ביהודה ושומרון. ארכיון | צילום: נאסר אישתיה, פלאש 90
2
גלריה

על פי תחקיר ראשוני של האירוע במחסום בל שבחטיבת בנימין עולה כי לוחמי מילואים של חטיבת דוד זיהו שני מחבלים אשר פורקים מכלי רכב, כשאחד המחבלים שלף אקדח.

כוחות צה''ל פועלים בחטמ''ר בנימין
כוחות צה''ל פועלים בחטמ''ר בנימין | צילום: דובר צה''ל

הלוחמים ירו לעבר המחבל וחיסלו אותו עוד בטרם השלים לשלוף ולדרוך את כלי הנשק. המחבל השני ניסה לברוח מהמקום ולאחר מרדף הוא נלכד על ידי הלוחמים. בצה"ל משבחים את פעילות הלוחמים ואומרים כי מדובר בהתקלות של הכוח עם המחבלים.

מצה"ל נמסר כי מדובר בחיילים מגדוד מילואים של חטיבות דוד (מילואימניקים באוגדה 96, אוגדה חדשה שנפתחה במלחמה. בתוכה חטיבות דוד הן חטיבות של מילואימניקים). הגדוד המדובר הוא חרב שאול, מדובר במילואימניקים שחזרו מפטור. אירוע זה הוא סיכול ניסיון הפיגוע ראשון של גדודי החטיבות.

תגיות:
ניסיון פיגוע
/
מחסומים
/
בנימין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף