"דובריו מרבים להתראיין בעיתונות ומשדרים איומים לצד מסרים מוזרים שלא נשמעו מעולם, כמו קריאתו של מזכ”ל חיזבאללה נעים קאסם לפתוח דף חדש עם ערב הסעודית, ועם המשטר החדש ששניהם יעדיפו שחיזבאללה יתאבד ולא ילחץ יד לשנואי נפשו״.
על פי נריה, הארגון שעד לאחרונה נחשב ליהלום שבכתר בציר ההתנגדות האיראני, מצוי כעת בנקודת שפל: ״חיזבאללה היה היהלום שבכתר של ‘ציר ההתנגדות’ האיראני. הידרדרותו החריפה משמעותה שהציר איבד את כוח ההרתעה האמין ביותר נגד ישראל. אין ספק שאיראן תישאר הפטרון המרכזי שלו, אך התועלת שבחיזבאללה הועמדה בסימן שאלה".
"איראן עשויה להידרש לחשוב מחדש על האסטרטגיה האזורית שלה, ייתכן שתסתמך יותר על שליחים אחרים שפחות חשופים, או על יכולות ארוכות טווח משלה, שכן האיום הטילי של חיזבאללה נגד ישראל נחלש באופן משמעותי״.
על העתיד הקרוב של הארגון מסכם נריה: ״בסופו של דבר יש לזכור שחיזבאללה איננו ארגון צבאי טיפוסי; מדובר באידיאולוגיה, בגוף ענק של מתן שירותים חברתיים ובתנועה פוליטית. הוא שרד מכות הרסניות בעבר (למשל ב־2006) וגם הפעם ישרוד, אם כי בצורתו החדשה יהיה חלש הרבה יותר. לעתיד הנראה לעין, המוקד המרכזי של חיזבאללה יהיה ‘הלבנוניזציה מחדש’ של פעילותו – בנייה מחדש של המוסדות שנפגעו ושיקום מעמדו הפנימי״.