האמת על המשט לעזה: "פחות סיוע ממשאית אחת על 8 ספינות" - פרטים מהשטח

במשט שנחסם על ידי חיל הים היו כ-150 פעילים ומעצרם בוצע ללא כל התנגדות כאשר מפקד חיל הים, האלוף דוד סער סלמה, פיקד באופן אישי על המבצע. "הלוחמים התנהגו בצורה מופתית", אומר רס"ן ת'

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
ספינת חיל הים
ספינת חיל הים | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה
מטוס ''טורקיש איירלנס'' עם פעילי המשט סומוד נוחת באיסנטבול
מטוס ''טורקיש איירלנס'' עם פעילי המשט סומוד נוחת באיסנטבול | צילום: רויטרס

״הספינות יצאו ממזרח איטליה לפני כשבועיים. כאשר התקרבו אתמול לאזור האכיפה של הסגר הימי על עזה ביצענו את ההשתלטות על הספינות. שבע מהספינות היו יאכטות קטנות שעליהן כחמישים פעילים. במקביל היתה ספינה שמינית, אורכה 70 מטרים שעליה היו כמאה פעילים", אומר רס״ן ת׳ קצין האג״מ של שייטת 3 אשר היה בין מפקדי מבצע ההשתלטות וסיפר בשיחה עם "מעריב" מלב ים על המבצע.

"כל החבורה בילו כשבועיים בים הפלגה מאומצת להעביר סיוע הומניטרי מאוד דל, אוכל ומזון שהספיק לעצמם בקושי, נמצא ממצאים כמו המשט הקודם אחוזים בודדים ממה שמשאית יכולה להכניס מתוך 8 ספינות מכניסים תכולה של פחות ממשאית סיוע. כל הסיפור של זה היה משט פרובוקציה, נערכנו לזה שלא תהיה התנגדות אבל הגענו מוכנים לכל תרחיש", הוסיף רס״ן ת׳.

''המשט ההומניטרי'' לעזה
''המשט ההומניטרי'' לעזה | צילום: רויטרס

רס״ן ת׳ הוסיף וסיפר על מהלך ההשתלטות עצמו: "הגענו בכוח מספק, מאוד צנועים מוכנים לכל תרחיש גם אם הייתה מתפתחת אלימות קשה, לשמחתי לא הייתה התנגדות הם השקיעו מאמץ גדול בתיעוד כדי להוציא אותנו 'באד גייז', הלוחמים התנהגו בצורה מופתית גם תוך כדי חזרה לנמלי ישראל דואגים להם".

כל הסירות נגררו על ידי ספינות חיל הים כאשר על הספינה הגדולה עלה צוות לוחמים אשר מאבטח את הספינה ובא הפעילים וכן צוות של משיטים של חיל הים אשר מגיע את הספינה לנמל ישראלי. ״ברגע שנגיע לישראל יעבור לעיסוק משפטי קצת, גוררים אותן, כל מי שעל האונייה הגדולה היא מאובטחת", אומר רס״ן ת׳.

תגיות:
טורקיה
/
חיל הים
/
משט
/
שייטת 13
/
מעצר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף