צה"ל השמיד מנהרה בה הוחזקו חטופים - הפסקת האש חזרה

צה"ל תקף בעיר עזה מנהרה אסטרטגית בה הוחזקו שבעה חטופים. חיל האוויר תקף עשרות מטרות טרור ברחבי הרצועה בתגובה להפרת הפסקת האש

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
צה"ל תוקף תוואי טרור תת-קרקעי של חמאס ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו באמצעות יותר מ-120 חימושים, תוואי תת-קרקעי רחב היקף של ארגון הטרור חמאס, באורך של יותר משש קילומטרים. בתוואי הוחזקו כאמור בעבר חטופים על ידי ארגון טרור חמאס. בהם שבעה החטופים מתוך העשרים ששוחררו בשבוע שעבר.

לאחר התקיפות, מדובר צה"ל נמסר כי "בהתאם להנחיית הדרג המדיני, ולאחר סדרת תקיפות משמעותית, צה"ל החל באכיפה מחודשת של הפסקת האש לאחר הפרתה על ידי ארגון הטרור חמאס. צה"ל ימשיך לאכוף את הסכם הפסקת האש ויגיב בעוצמה לכל הפרה של ההסכם".

צה"ל תוקף תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

בתקיפות לאורך היום השתתפו מטוסי קרב וכלי טיס מאוישים מרחוק של חיל האוויר. במספר תקיפות במהלך היום, כלי הטיס זיהו בזמן אמת את המחבלים ותקפו להסרת האיומים. בדרום הרצועה, הותקפו יותר מ-15 מטרות טרור, בהן: פירי מנהרות, מבנים צבאיים, וחוליות מחבלים של ארגון החמאס.

במרכז הרצועה, הותקפה חוליית מחבלים ומפקדים בדרג השטח של ארגון טרור חמאס. בצפון הרצועה הותקפו מחבלים חמושים שנעו לעבר כוחות צה״ל וחצו את הקו הצהוב.

תגיות:
חמאס
/
מנהרות בעזה
/
המלחמה בעזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף