המשימות הראשונות שעומדות בפניו הן בראש ובראשונה להחזיר את האמון במוסד הפרקליטות הצבאית שהתרסק ציבורית אבל גם בתוך צה״ל. גורם צבאי אמר אתמול "הצבא בהלם. אנחנו לא יודעים עכשיו אם אנשי הפרקליטות שנמצאים בכל יחידה פועלים בשקיפות ואם להם אינטרסים של טובת צה״ל והיחידה או אינטרסים הנסתרים מהעין והמוכתבים על ידי בעלי עניין בפרקליטות הצבאית״.
הפרקליט יידרש לבצע שורה של מינויים מרכזיים בתוך הפרקליטות וכן לבנות מנגנונים שהיו שקופים לביקורת מפקדים בתוך צה״ל אבל גם למערכת המשפטית של מדינת ישראל.
העובדה כי הוכנס קצין בעל רקע קרבי כלוחם ומפקד היא משמעותית לצמצום פערים בין הדרג המקצועי הלוחם לבין הדרג המשפטי הצבאי.
שר הביטחון ישראל כ"ץ התייחס למינוי ואמר כי "יש חשיבות רבה בעת הזאת, נוכח העובדות החמורות שהולכות ונחשפות, למנות באופן מיידי פרקליט צבאי ראשי מחוץ למערכת הפרקליטות, שאינו נגוע בחשד כלשהו ובעל כישורים ראויים, שיוכל לפעול לניקוי, שיקום וארגון מערכת הפרקליטות הצבאית על בסיס עקרונות שבראשם ההגנה על חיילי צה"ל הנלחמים בגבורה בתנאים קשים ומורכבים למען ביטחון מדינת ישראל - ובוודאי שלא ליזום וליטול חלק בעלילות דם שיכפישו את חיילי צה"ל ויפגעו בכבודם ויחשפו אותם לרדיפה בכל העולם".
עוד הוסיף כ"ץ: "כשר ביטחון אני נושא באחריות כלפי משפחות המשרתים לשמירת ביטחונם, כבודם ומעמדם של יקיריהם חיילי צה"ל. כך אני עושה ובכוונתי לוודא שכל המערכות האמונות על כך יעשו כך בעתיד. עו"ד איתי אופיר הוא בעל כישורים ראויים למלא את התפקיד המורכב והמאתגר הזה, שחשיבותו מתעצמת בעת הזאת בזכות ראייתו, ניסיונו ויכולותיו והתפקידים שמילא בעבר".
עו"ד איתי אופיר כיהן כיועץ המשפטי למערכת הביטחון בין השנים 2024-2017, וקודם לכך עבד כעורך דין במגזר הפרטי בישראל ובארה"ב והיה שותף בכיר במשרד עורכי דין בתל אביב.
ב-2022 נבחר על ידי ועדת האיתור בראשות נשיא בית המשפט העליון לשעבר אשר גרוניס כאחד משלושת המועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. הוא בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני במשפטים מאוניברסיטת הרווארד בארה"ב. עו"ד אופיר שירת כקצין לוחם בחטיבת גבעתי, ובמילואים בחטיבת "הנגב".