הראיון הנדיר שכל המדינה תדבר עליו | ג'ונתן פולארד: "יצאתי בתחושה שאני משקר לבני עמי"

40 שנה אחרי לכידתו, יונתן פולארד מספר בריאיון נדיר על דרכו במודיעין, על האתגרים מול ארה"ב ועל ההחלטות שהובילו אותו לריגול למען ישראל | הריאיון המלא מחר "במוסף מעריב" ובסוף השבוע באתר "מעריב"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ונתן פולארד ורעייתו אסתר עם נחיתתו בישראל. צילום: לע"מ | צילום:
פולארד הצעיר
פולארד הצעיר | צילום: רויטרס

"תן ליהודים לאבד כמה מטוסים והם יבינו לבד איך המתקן הזה עובד"

קרה כעס. ארצות הברית, שתמכה בעיראק מול איראן, זעמה שישראל הפציצה את הכור של סדאם. בתגובה להשמדתו חתכה את נתח המודיעין לישראל. הישראלים בצוות חילופי המודיעין התחילו לנעוץ מרפקים בצלעותיו של פולארד. הטיחו בו שהוא יודע אך משקר להם. ניסו לפתות אותו: "ניתן לך תמונה של מתקן סובייטי בסוריה ואתה תיתן לנו מידע טכני מה אפשר לעשות איתו", והוא נאלץ שוב לטעון ב-SORRY אבל אין לו מושג. לבסוף החליט לשאול את מפקדו מה לכל הרוחות קורה.

כשלפניו מאפרה שעליה כתוב: "אושוויץ" קיבל המפקד את האיש שמשפחת אמו נספתה בשואה. פולארד שאל מה פשר המתקן שהישראלים מדברים עליו, הבוס השיב: "תן ליהודים לאבד כמה מטוסים והם יבינו לבד איך המתקן הזה עובד".

"לפעמים טוב יותר לדון עם אויבים אמינים מאשר עם בעלי ברית לא אמינים"

תגיות:
יונתן פולארד
/
ג'ונתן פולארד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף