מלחמת תקומה ולא מלחמת "חרבות ברזל": הרמטכ"ל מיישר קו עם הממשלה

הרמטכ"ל אייל זמיר הנחה את כלל יחידות צה"ל להשתמש אך ורק בשם "מלחמת התקומה" בכל מסמך, נאום וטקס. בציבור נשמעת ביקורת על ניסיון לשנות את הנרטיב של פתיחת המערכה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
הצהרת ראש הממשלה בנימין נתניהו אודות ההחלטה להקמת ועידת חקירה ממשלתית | צילום: רועי אברהם /לע"מ, סאונד: בן פרץ /לע"מ

בהנחיה שהוציא הרמטכ"ל לכלל היחידות נכתב כי החל מ-25 בדצמבר 2025 ייעשה שימוש אך ורק בשמה הרשמי החדש של המלחמה - "מלחמת התקומה" - בכל ביטוי מטעם צה"ל, לרבות טקסים, נאומים, מסמכים והתכתבויות.

ממשלת ישראל
ממשלת ישראל | צילום: אנה ברסקי

"מדיניות זו נועדה להבטיח אחידות לשונית ויישום ההחלטה בדבר שם המלחמה", כתב הרמטכ"ל במסמך שהופץ לכלל יחידות צה"ל. בכך מיישר צה"ל קו עם החלטת הממשלה לשנות את שמה הרשמי של המערכה.

עם זאת, מדובר בהחלטה שנויה במחלוקת בציבור הישראלי. לטענת חלקים מהציבור, השם "מלחמת התקומה" נועד לשנות את הנרטיב הציבורי, ולהסיט את הדיון מכך שמדובר במערכה שהחלה בכישלון עמוק של צה"ל ושל מדינת ישראל.

"בהחלטת ממשלה מס' 3405 מיום 19.10.2025 נקבע כי מלחמת 'חרבות ברזל' תיקרא מעתה 'מלחמת התקומה'. אבקשכם להנחות את עובדי משרדיכם וכן את עובדי יחידות הסמך והיחידות המנהליות אשר תחת משרדיכם, כי בכל מסמך רשמי מטעם המשרד יש להקפיד ולרשום 'מלחמת התקומה' ולא מלחמת 'חרבות ברזל'", נכתב במכתב.

תגיות:
צה"ל
/
ממשלת ישראל
/
אייל זמיר
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף