סוריה מאבדת שליטה: טורקיה הוציאה הודעה חריגה - ישראל בכוננות

צבא סוריה הודיע על תחילתם של מבצאים צבאיים ממוקדים נגד עמדות של כוחות SDF בחלב. טורקיה מסרה שתסייע לצבא אם תתבקש. דיווחים ערביים על עימותים במקום ועל 5 הרוגים ו-33 פצועים אזרחים מירי כוחות SDF

אלי לאון צילום: פרטי
ירי כבד בחאלב: כוחות סוריה נגד הכורדים | צילום: רשתות ערביות

מנהלת הבריאות של חלב מדווחת על 5 הרוגים ו-33 פצועים אזרחים מירי כוחות SDF. באלג'זירה מדווחים על עימותים בין הצבא הסורי לכוחות SDF והפגזת ארטילריה בסביבת רובע אל-אשראפיה.

מחוז חלב מדווח כי 142 אלף בני אדם יצאו מהשכונות בהן מתרחשים עימותים בין כוחות הביטחון לכוחות כס"ד - כוחות סוריה הדמוקרטיים הכורדיים. לפי ערוץ א-שרק הסעודי, צבא סוריה קרא לתושבים להתפנות מהשכונות בהן ישנם קרבות לפני תחילת "פעילות צבאית ממוקדת" נגד כס"ד.

צבא טורקיה בסוריה
צבא טורקיה בסוריה | צילום: Ali Syria/Flash90
אזרחים עוזבים את חלב בעקבות ההסלמה בין צבא סוריה ל-SDF
אזרחים עוזבים את חלב בעקבות ההסלמה בין צבא סוריה ל-SDF | צילום: רויטרס

ההתפתחות הצבאית מגיעה על רקע הסלמה מתמשכת, כאשר כלי תקשורת סוריים דיווחו כי כוחות ה-SDF הפגיזו שכונות מגורים בחלב זה היום השלישי ברציפות. התקיפות כללו ירי מקלעים לעבר אזור ליירמון וכיכר התנועה שיחאן, וכן תקיפה של בית ספר ובית חולים בשכונת סוריאן בערב שבו החלו העימותים. מאז תחילת הקרבות במרכז העיר ביום שלישי נהרגו לפחות שישה בני אדם, בהם חייל אחד וחמישה אזרחים, ו-39 נוספים נפצעו.

בתגובה לאירועים, הצבא הסורי תגבר את כוחותיו ופרס עשרות טנקים ונגמ"שים לאורך קווי המגע. בעקבות הקרבות הכבדים, שובשו החיים האזרחיים בעיר באופן משמעותי: פעילות המוסדות הרשמיים במרכז העיר הופסקה, הלימודים בבתי הספר ובאוניברסיטאות הושעו, וכל הטיסות בנמל התעופה הבין לאומי של חלב בוטלו.

משרד ההגנה הטורקי הצהיר כי המדינה תספק את התמיכה הנדרשת לצבא סוריה במאבקו "בטרור", במידה ותתקבל בקשת עזרה רשמית מדמשק. הדברים נאמרו במהלך תדרוך עיתונאים שבועי. אנקרה הדגישה כי "ביטחון סוריה הוא ביטחונה של טורקיה", וכי היא תומכת בשלמותה הטריטוריאלית של שכנתה ובמאבקה בטרור תחת עקרון "מדינה אחת, צבא אחד". במסגרת הפעילות המבצעית בשטח סוריה, הושמדו עד כה 743 ק"מ של מנהרות טרור באזורי תל ריפעת ומנביג'.

תגיות:
טורקיה
/
סוריה
/
חאלב
/
כורדים
/
צבא סוריה
/
בני מיעוטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף