הוא הציע לנו שלא להסתגר בממ"ד ולהיכנס לחרדות:" לכל מי שמצפה למתקפה מחר בבוקר, זה לא יקרה. האמריקנים עסוקים בהקמת האו"ם החליפי. לכן כשאתה בונה כזה דבר עם 35 מדינות, אתה לא מתנפל על משטר של מדינה גדולה כמו איראן. היעד קיים, והתהליך ייקח קצת זמן. העולם יצטרך להפיל את המשטר הזה".
בנוסף, התייחס איתם לסיטואציה מול האמריקאים, באשר למאמציהם לייצוב רצועת עזה ואמר כי: "האמריקנים עשו מספר דברים די בלתי אפשריים, ולכן אני אומר ש'הקליינטים' הם היום במקום הטוב ביותר לייצב עבורנו ועבורם מציאות חדשה".
בנוסף, אמר איתם: "תמיד אפשר לחזור אל הפטיש, וטראמפ גם אומר את זה: לא יהיה בטוב, יהיה בפחות טוב. צריך להפנים שהמלחמה הסתיימה בעזה. כרגע יש כוחות אחרים שהם לא לרעתנו שמנסים ליצור מציאות חדשה. אני מציע לתת לדבר הזה הזדמנות. לא כל כך שואלים אותנו, אבל לא לעשות את זה בחמיצות ובחריקת שיניים. אנחנו בקו הצהוב, ואנחנו עושים הגנה אקטיבית ויעילה. ברור לחלוטין שלא תהיה תזוזה של מילימטר בלי שיהיה פירוז והמערכת תתייצב. הערכה? זה יקרה הרבה אחרי הקדנציה של טראמפ".
איתם דיבר כם על הסכם השלום עם מצרים, שנראה מעט שברירי מאז נפתחה המלחמה: "הסכם השלום עם מצרים הוא עוגן יחסית יציב בקונפיגורציה האסטרטגית שמדינת ישראל נמצאת בה לא מעט שנים. יש במצרים מורכבויות שמאפשרות לה לא ליפול מחדש בידיים של שלטון כמו של מורסי, ולכן המשטר של א-סיסי הוא נכס אסטרטגי. הייתי חושב ברצינות על תרחיש שבו המשטר הזה מתהפך או נעלם בתוך לילה. עם הדואליות הזאת ביחס לשכנה צריך לחיות ולהיות מאוד מפוקחים".