סיבוב פרסה דרמטי: המדינה המובילה לנורמליזציה עם ישראל התהפכה

המתיחות בין סעודיה לאיחוד האמירויות מתפרצת לזירה התקשורתית, עם מאמרים סעודיים חריפים שתוקפים את אבו דאבי ואת קשריה עם ישראל. העימות משקף מאבק אזורי רחב ושינוי כיוון במדיניות הסעודית

אלי לאון צילום: פרטי
מוחמד בן סלמאן, מוחמד בן זאיד
מוחמד בן סלמאן, מוחמד בן זאיד | צילום: ויקיפדיה

הסכסוך והעוינות בין איחוד האמירות לבין סעודיה צוברים תאוצה ומקבלים ביטוי נרחב בכלי התקשורת של שני הצדדים, שם פרשנים מגויסים להדהד את העמדה של כל צד. ישראל משחקת תפקיד מרכזי בסכסוך זה, בגלל השינויים הגיאו-פוליטיים המתרחשים באזור. ביטוי לכך היה במהלך סוף השבוע כאשר פרשנים סעודים פרסמו מאמרים חריפים נגד איחוד האמירויות, שכלל גם התבטאויות קשות נגד ישראל.

"לא ניתן להתעלם ממעורבותה הישירה במלחמה בעזה: היא סייעה בריגול אחר כוחות ההתנגדות במסווה של ארגון "הסהר האדום" האמירתי, ולקחה חלק במעקב אחר שיגורי הטילים ותנועות הלוחמים. חמור מכך, היא אימצה את הנרטיב הציוני במלואו, האשימה את חמאס וההתנגדות בטרור, וטענה כי הם אלו הפוגעים ברווחת האזור. הם אולי סבורים שהם בונים עולמות חדשים, אך אינם מבינים כי הם למעשה בונים את חורבנם במו ידיהם".

דונלד טראמפ מצהיר על מכירת מטוסים לסעודיה | צילום: הבית הלבן
תגיות:
סעודיה
/
איחוד האמירויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף