הקצין הבכיר סיפר על המבצע להשבת רן גואילי ז"ל: "כל הכוחות חצו את הקו הצהוב"

חזרתו המרגשת של רן גואילי ז"ל סגרה את המעגל שנפתח בצורה כואבת ב-7 באוקטובר. קצין בכיר שלקח חלק בחיפושים סיפר על אחורי הקלעים של המבצע והמיקומים השונים בהם הצבא הפך כל אבן במטרה למצוא את רן

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
פעילות כוחות צה"ל במבצע "לב אמיץ" להשבתו של רס"ר רן גואילי
פעילות כוחות צה"ל במבצע "לב אמיץ" להשבתו של רס"ר רן גואילי | צילום: דובר צה"ל
2
גלריה

הוא המשיך וסיפר: "מיום שבת בבוקר התחלנו עם את המבצע עם חטיבת אלכסנדרוני עם כח הנדסי. חשפנו קברי אחים אתמול בלילה, היינו שם. היו הריחות ומראות קשים. מה שאיפשר הגעה לרגע הזה היה הלחץ הבלתי מתפשר שהפעלנו על חמאס והתעקשות שלנו שנביא את כולם אפשר להחזיר מדינה אבל יש לנו הרבה משימות".

המקום בו אותר רן גואילי ז''ל
המקום בו אותר רן גואילי ז''ל | צילום: TPS

"המנהרה ובית הקברות היו בקו הצהוב והוחלט לבצע את החיפוש שם" סיפר". תחילה, במנהרה, לוחמי יהל"ם של ההנדסה הקרבית בדקו במשך ימים את המנהרה, כשהתברר כי רן לא במנהרה הוחלט לפעול בבית הקברות, כאשר כל הכוחות של חטיבת אלכסנדרוני חצו את הקו הצהוב כדי לאבטח את המבצע המורכב".

תגיות:
צה"ל
/
חטופים
/
עזה
/
רן גואילי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף