היורש של אבו שבאב משפיל את חמאס: "תופסים אותם כמו חתולים"

מנהיג המיליציה ברצועת עזה שהחליף את אבו שבאב לאחר מותו, השפיל מפקד בארגון הטרור חמאס: "הטרור שלכם נגמר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ראש המיליציה משפיל מפקד בחמאס | צילום: רשתות ערביות

עוד הוסיף, תוך שהוא מכה אותו: "הכלבים של אלקסאם (גדודי עז אלדין אלקסאם). הטרור שלכם נגמר. לא נאפשר לכם להרוס את מאמצי השלום. אם אתם תכניסו או תוציאו פעילים אנו נאבק בכם בכל הכוח. אני נשבע לכם יא חמאס אם תמשיכו כך נטפל בכם כפי שנעשה בזמן האינקוויזיציה בספרד, ראו הוזהרתם. תראו, אנחנו תופסים אותם כמו חתולים".

כזכור, מנהיג המיליציה אבו שבאב, נרצח ברצועה בתחילת חודש דצמבר האחרון. אבו שבאב, בן 32, היה בדואי פלסטיני משבט תראבין ברפיח, ועמד בראש מיליציית "הכוחות העממיים" ברצועת עזה. עד אוקטובר 2023 ישב בכלא חמאס על עבירות גניבה וסמים, ושחרורו הגיע בחסות תקיפה ישראלית על מתקני הביטחון ברצועה בראשית המלחמה. מאותו רגע שמו צץ כמי שממלא את הוואקום הביטחוני במזרח רפיח.

יאסר אבו שבאב
יאסר אבו שבאב | צילום: מתוך דף הפייסבוק שלו

לאורך המלחמה דובר רבות בפעילותו של אבו שבאב כנגד חמאס, בין היתר בעימותים חמושים ברחבי הרצועה וגם באמצעות ביזת משאיות סיוע כדי לנטרל את המונופול של חמאס על סחורות ברצועה. בחודש יוני 2025 גורמי ביטחון ישראלים אישרו כי ראש הממשלה נתניהו הורה למנהל האזרחי בעזה לחלק כלי נשק לחמולות בדרום רצועת עזה, ביניהם לחמולה של אבו שבאב. באותו זמן פרסם אבו שבאב סרטון שבו קרא לתושבי מזרח רפיח “לחזור לבתים בביטחה תחת הגנתנו”. בסרטון נראו חמושיו מקימים אוהלים ומחלקים קמח בשטחי שליטה ישראליים – אף שצה״ל דרש באותו הזמן פינוי אזרחים מהאזור.

בחודש נובמבר 2025 דווח כי נציגי החמולה של אבו שבאב הגיעו למטה הפיקוד האמריקאי בקריית גת, שם נפגשו עם ג'ארד קושנר, שליחו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וחתנו. בין היתר, נפגש קושנר עם בכיר וראש המיליציה, יאסר אבו שבאב במפקדת הכוחות האמריקאים ודן עמו בתפקיד של כוחותיו באזורים שמהם נסוג חמאס ברצות עזה. על פי הדיווח, קושנר ואבו שבאב דנו בתפקיד של המיליציה באבטחת יציאתם של מחבלי חמאס הנצורים ברפיח, לאזורים שבשליטת הארגון. עוד דיווח הערוץ הסעודי, שציטט מקורות המעורים בנושא, שנציגיו של אבו שבאב נמצאים באופן קבוע במפקדה האמריקנית בקריית גת.

תגיות:
עזה
/
אבו שבאב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף