חודש מרץ החדש: כל הפרטים על השינוי הדרמטי בצבא

צה"ל הודיע היום כי הוא משיק את הפקודה המטכלית לשילוב חרדים בצה״ל. "אנחנו ערוכים לקלוט את החרדים במסלולים השונים בכל מסלול יש את היכולת להתגייס", אמר גורם צבאי

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
גיוס חרדים בבקו"ם תל השומר
גיוס חרדים בבקו"ם תל השומר | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה

בחודש הבא צה״ל יגייס יותר לוחמים ליחידות הקרביות כדי שבסוף השנה לא יהיה מחסור בלוחמים, לאחר שלא הצליח לשכנע את חברי הכנסת להאריך את השירות הסדיר ל-36 חודשים. בצה"ל מתכוונים לגייס במחזור מרץ הקרוב 2,500 לוחמים יותר ועוד 3,500 תומכי לחימה יותר ממחזור רגיל. צה״ל מבצע בימים האחרונים הסטות של מגויסים מיחידות ליחידות לוחמות כאשר צה״ל יגייס יותר בנות לתפקידי לחימה ולתפקידים משמעותיים.

מפגינים במחאה נגד חוק הגיוס, בני ברק
מפגינים במחאה נגד חוק הגיוס, בני ברק | צילום: יוסי זליגר/TPS

מסלול ׳חרב׳, שהוא מסלול קרבי ללוחמים גברים כמו נצח יהודה או יחידות החץ בגדודים הלוחמים באותם יחידות, ישמר אורח החיים החרדי אולם יהיו ביחידות בנות ואוכלוסיה לא חרדית. מסלול ׳דוד׳ שבתוכו חטיבת החשמונאים מסלול שבו רק שירות גברים חרדים. המסלול מיועד ללוחמים חרדים ותומכי לחימה חרדים. בפקודה מוסדר מעמדו של יהול״ח שהוא תפקיד חדש, יועץ הרמטכ״ל לעניני חרדים.

כאמור, בצה״ל מוטרדים משחרור הלוחמים כבר בסוף השנה הקרובה, אז המחזור הראשון של החיילים שהתגייסו ל-30 חודשים עשוי להשתחרר. "אנחנו נחסר בלוחמים מאחר ובינואר 27, ישתחררו הראשונים שגויסו ל-30 חודשים. אנחנו נחסר בעוד 2,500 לוחמים ו-3,500 תומכי לחימה. זה מיצר חוסר משמעותי. לכן אנחנו ערוכים לקלוט את החרדים במסלולים השונים, כאשר בכל מסלול יש את היכולת להתגייס", אמר גורם צבאי.

הרמטכ''ל אייל זמיר בלשכת הגיוס
הרמטכ''ל אייל זמיר בלשכת הגיוס | צילום: דובר צהל

אותו גורם הוסיף כי "כדי לעמוד במספר הלוחמים בינואר כבר בגיוס מרץ, בכוונת צה"ל לגייס יותר לוחמים לחטיבות החי״ר, השריון והנדסה הקרבית. כך שכמות הלוחמים לאחר שמונה חודשי הכשרה יהיה בהיקף שיאפשר את היקפי כח האדם המספקים ליחידות הלוחמות. החיבור של החורים לא משרת אותנו, הסיפור של גיוס חרדים בנפרד והארכת שירות ל-36 זה משהו אחר. חוק המילואים זה משהו אחר".

הגורם הבכיר הוסיף כי "יש כאן הזדמנות היסטורית לייצר שוויון רחב ומקסימלי יש מישהו במדינה שחושב שלא צריך נשים לוחמות בצה״ל? אנחנו צרכים אותן, אנחנו צריכים לוחמים צרכים לוחמות צריך לכבד את כל האוכלוסייה. אני מכבד אותן".

תגיות:
גיוס חרדים
/
חוק הגיוס
/
גיוס לצה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף