"אנחנו רואים את חיזבאללה ואת החות'ים שאמורים להדאיג אותנו. הם משתתפים באיומים, אבל הם לא נלהבים לקפוץ לקלחת הזאת ולהצאבד עבור האיראנים. אני מתאר לעצמי שהם מאוד פוקחים עין האם זה הולך לכיוון הסדר או לכיוונים של התקפה", הוסיף ד"ר מילשטיין.
לדבריו, "רק מאות בודדות נכנסו ויצאו מהמעבר, ובחמאס אומרים שהתקיפות נמשכות כל הזמן. זו הצלחה של ישראל לקיים את המודל הלבנוני בעזה, אבל העולם הערבי מפגין הרבה תסכול ולחץ, והוא הולך לדבר עם טראמפ על קידום השלב השני".
כיצד השלב השני יקודם? מילשטיין פירט: "למשל להתחיל להביא את ממשלת הטכנוקרטים לעזה, אנחנו שומעים גם דיווחים על הגעתן של יחידות אינדונזיות לעזה, והפנים לשבוע הבא - כנראה ועידת תורמות לעזה". על אותה ועידה מתוכננת אמר כי "אני עוד לא יודע איך ישראל תהיה נוכחת בה נוכח העבודה שגם טורקיה וקטאר יהיו שם. כנראה שנראה כאן עוד ועוד אתגרים".