"כל צופה בר דעת מבין בדיוק מה היה שם. זה לא 'אחד נגד צה"ל', אני זה צה"ל, אני אורן סולומון - תת אלוף 32 שנים בשירות, ב-7 באוקטובר יצאתי ונלחמתי", אמר. "אני זה צה"ל, אני בעד צה"ל, בעד לתקן אותו, חלק מהאלופים שכשלו הם האנשים שלא מייצגים את צה"ל. אני פועל ונלחם למען האמת ותיקון העובדות, מה ששודר אתמול עבר ריכוך גדול מאוד, זה כנראה מהלחץ שהפעיל דובר צה"ל על רביב, עם זאת הוא היה הוגן - גם כלפיי".
לדבריו של סולומון, "זה לא התחיל בגרסאות ולא בא לבחון את האמינות שלי. הסיפור אחר - הם באו אליי מתוך שיחות רקע שהם קיימו, ובאו לשמוע את הגרסה שלי שלא יצאה לציבור".
"אם אתה לא מתחקר אמת לא תוכל לתקן"
סולומון סיפר כי הופיע בפני ועדת תורג'מן. הגעתו לשם לא סייעה בעיניו לגילוי האמת. "הצגתי פרטים לוועדה, וראו זה פלא - הם לא נכנסו לתחקיר שלו. תשאלו אותו. ישבתי בוועדה ופירטתי לא מעט הערות על פערים וחוסרים. נתתי להם שבע-שמונה דוגמאות על מפקדים נוספים בצה"ל".
סולומון מוסיף: "מה הייתה הבקשה שלי? קחו את זה ובצעו תחקירים עניינית. הם היו עם פה פעור ולסת שנופלת להם ממה שהם שמעו". הוא הוסיף כי "הוועדה אפילו לא קיבלה את התחקיר שלי. אמרו לי: 'לא, לא, לא - הכול בסדר'. ככה עושים תחקיר צה"לי".
פרט לרמטכ"ל ראש אגף מבצעים ומפקד פיקוד דרום של 7 באוקטובר, סולומון טען כי הכשלים ירדו גם לדרגי השטח. הוא סבור כי גם מפקד האוגדה כשל בתפקידו. "מצופה ממנו להרים כלי לאוויר, להבין מאיפה חדר האויב ולסדר את הכוחות שנכנסים".
מה שחמור יותר לדידו הוא העובדה כי לא הופנמו לקחים מכשלי אותו יום. "אם אתה לא מתחקר אמת לא תוכל לתקן, ואם תעלים דברים לא תוכל לגעת בליבת השורש של הכשלים", אמר. "אנחנו צריכים בעיקר לתקן. אתם יודעים כמה מפקדי צה"ל אומרים: אלה המפקדים שלנו?".