כשל טכני או טעות אנוש: צה"ל מתחקר את מחדל הפגיעה בתל אביב

כשל טכני או טעות אנוש במערכת האמריקאית: במערכת הביטחון בוחנים את פספוס יירוט הטיל האיראני שפגע בתל אביב וגם להרג אזרחית ולפציעתם של עשרות אזרחים נוספים

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
זירת הפגיעה בתל אביב
זירת הפגיעה בתל אביב | צילום: תיעוד מבצעי מד"א

במהלך המלחמה מופעל חמ"ל תיאום בין מערך ההגנה האווירית הישראלית עם אנשי ההגנה האווירית האמריקאית. גורם ביטחוני אומר כי שיתוף הפעולה הוא הדוק ומוצלח, כך גם היה אתמול בערב: "סוכם כי הטיל ייורט על ידי האמריקאים וכרגע אנחנו בודקים מה השתבש" אמר הגורם.


ילד בן 8 חולץ מהריסות הבניין, פרמדיק מד"א אלחנן אלון בעת חילוץ הילד | צילום: תיעוד מבצעי מד"א

בישראל מרוצים מאוד מהצלחה של מערכי ההגנה הישראלים והאמריקאים, מערכת החץ עברה שיפורים מאז מלחמת "עם כלביא" והתוצאות אתמול היו גבוהות במיוחד בהיקף הירוטים.

גורם בתעשיה הביטחונית אמר כי "העולם רואה את מה שקורה. איך האיראנים פוגעים במטרות במדינות המפרץ שאין להן את מערכות ההגנה ואת מה שקורה כאן בישראל. אין ספק שהדבר עשוי לשנות את התפיסה העולמית בנושא ההערכות לעימות צבאי בכל מקום בעולם", אמר הגורם.

תגיות:
מערך ההגנה האווירית
/
טילים בליסטים
/
פגיעה ישירה
/
תכנית הטילים של איראן
/
יירוטים
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף