בתגובה מיידית לאירוע החריג, אנקרה שגרה מסר אזהרה תקיף לכל המעורבים במשבר. ממשרד ההגנה הטורקי נמסר כי "טורקיה מזכירה לכל שחקן אזורי כי אנקרה שומרת לעצמה את הזכות להגיב לכל פעולה עוינת נגדה".
מדובר בהתפתחות דרמטית הממחישה כיצד גלי ההדף של העימות האזורי מתחילים לאיים גם על גבולותיה של טורקיה. משרד ההגנה הטורקי הדגיש באופן חד-משמעי כי הטיל האיראני, אשר טס מעל מדינות ערב השכנות, היה מיועד בבירור לחדור למרחב האווירי הטורקי בטרם הושמד, מה שהוביל להוצאת אזהרת התגובה החריפה של אנקרה.
אף שהיעד המדויק לא פורסם רשמית, ההערכות המיידיות קושרות את השיגור האיראני לנוכחות האמריקאית על אדמת טורקיה, ובמרכזה בסיס חיל האוויר אינג'ירליק. הבסיס האסטרטגי, הממוקם בדרום המדינה, נמצא תחת שליטה וניהול מוחלטים של הצבא הטורקי, אך הוא מארח בתוכו כוחות אמריקאיים משמעותיים.
על פי דיווחים שונים בכלי התקשורת, ארצות הברית מחזיקה באינג'ירליק למעלה מ-1,000 אנשי צוות צבאי, ובבסיס זה מוצב נשק גרעיני אמריקני, עובדה שהופכת את המתקן ליעד אפשרי במסגרת המתיחות הגוברת. נראה כי למרות הניסיונות של טורקיה להימנע ממעורבות ישירה בעימות הרחב, המציאות הבליסטית בשטח מכתיבה חוקים משלה, וטורקיה מוצאת את עצמה נשאבת אל תוך הקלחת האזורית.
אתמול אמר פידאן כי ייתכן שהאיראנים "שגו בהבנת המצב" ולא קלטו את הלחץ הפוליטי שבו נתון נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בעת קבלת ההחלטות. "אני מאמין שהאיראנים אולי הבינו לא נכון את המצב. אם הם היו מבינים טוב יותר את הלחץ שבו טראמפ נמצא ומציעים לו משהו מוקדם יותר, ייתכן שהלחץ הישראלי לא היה כל כך יעיל. אבל זה לא קרה", אמר.
שר החוץ הטורקי התייחס גם לפגיעות בתשתיות במפרץ: "כשאתה מדבר עם מדינות המפרץ, אתה יכול לראות בבירור שלא רק הבסיסים האמריקאים הם המטרה; גם תשתיות האנרגיה שלהם ומתקנים אזרחיים מסוימים נפגעים. אם זה יימשך מעבר לנקודה מסוימת, יהיה בלתי אפשרי להישאר בשקט".
פידאן הדגיש את הצורך באיזון עדין בין ההיבטים השונים: "אם הדבר יטופל בחכמה, צריך להגיע לאיזון שבו האיראנים לא יחושו השפלה עמוקה ובו בזמן יטופלו הדאגות של אחרים. אחרת, המלחמה עלולה לפנות למסלול מסוכן הרבה יותר".