התיעוד הדרמטי מהנפילה במרכז הארץ: "הכל רעד - יש חתיכת חור באדמה"

לאחר הפגיעה הקשה שגבתה את חייהם של שני בני אדם ופצעו נוספים, תושבים המתגוררים בסביבת הנפילה סיפרו אודות האירוע והנזקים אשר נגרמו גם להם: "הנזק אצלנו הוא רק לרכוש ולא לגוף"

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונלייןמשה כהן צילום: אבשלום ששוני
רגע הנפילה בבת ים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

נתנאל דהן, בעל מוסך מול אתר הבנייה בו פגע טיל איראני | צילום: אלון חכמון

זירת הנפילה הקשה ביהוד | צילום: אלון חכמון

בזירה נוספת באור יהודה פונה גבר בן 39 עם פציעות רסיסים, בהכרה מלאה, לבית החולים. דובר מד"א עדכן: "מטפלים בשלושה פצועים בשתי זירות שונות במרכז הארץ. באתר הבנייה ישנם שני פצועים שמצבם אנוש ומחוסרי הכרה".


סגן מפקד משטרת מחוז תל אביב, סגן ניצב ג'יאהד חסן בזירה באור יהודה | צילום: אלון חכמון

"הזירה היא אתר בנייה, וכנגזרת מכך אני רוצה לחזור ולהזכיר לקבלנים את ההנחיות להתנהגות המיגון הנכונה ותדרוך הפועלים. כאשר יש אזעקה היא מאד חשובה ומצילת חיים, ופה ככל הנראה הם לא נשמעו להנחיות ולא נכנסו למרחב מוגן. אנחנו יודעים איך הזירה נראתה כאשר היתה הנפילה, אולם לא נספר כרגע מעבר. כאשר נזכה את הזירה ונסגור אותה נערוך תחקיר שבסופו נוכל למסור יותר פרטים ולהעביר מסרים מה צריך לעשות באתרי בנייה. גם במקומות כאלה ניתן להתמגן ונחדד את ההנחיות".


אל״מ במיל יהונתן רז מפקד נפת גנים בפיקוד העורף | צילום: אלון חכמון

האירועים התרחשו לאחר המטח מאיראן, שגרם לנפילות בשש זירות במרכז הארץ, חלקן קשות. בין ההרוגים, שני פועלים זרים באתר הבנייה ביהוד. אחד מהם נקבע מותו בזירה והשני בבית החולים. בנוסף, דווח על פגיעה בגג של אולם ספורט, ככל הנראה עקב טיל מצרר מתפצל ששוגר מאיראן. במקביל, בצפון הארץ הוצאו אזעקות בשל ירי מחיזבאללה, ולמרכז הרפואי שיבא פונה פצוע אחד מהירי האחרון.

תגיות:
איראן
/
נפילה
/
שאגת הארי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף