מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונת אמ"ן השלימו אתמול סדרת תקיפות נוספת נגד נכסים ומחסני כספים של אגודת "אלקרצ׳ אלחסן", ששימשו לטענת ישראל למימון הפעילות של חיזבאללה.
בצה"ל אומרים כי הכספים האלו משמשים את ארגון הטרור לרכישת אמצעי לחימה, אמצעי ייצור והעברת משכורות למחבלי הארגון לטובת פעילות טרור.
התקיפות נועדו להעמיק את הפגיעה הצבאית בארגון, זאת בהמשך לתקיפות צה"ל את נכסי האגודה בשבוע שעבר.
בצה"ל אומרים כי מזה שנים תושבי לבנון נמצאים במשבר כלכלי והומניטרי שמנוצל על ידי ארגון חיזבאללה. הארגון מחריף את המשבר של תושבי לבנון ומנצל את מעמדם החלש בצל המשבר על מנת להרחיב את התלות של אזרחי לבנון ולחזק את נוכחותו הצבאית.
"ניסיונות השיקום הכלכליים של חיזבאללה והפעילות בסניפי אגודת "אלקרצ' אלחסן" מהווים איום על אזרחי מדינת ישראל", נאמר בהודעה שפרסם דובר צה"ל.
בימים האחרונים נמצא חיזבאללה במשבר הכלכלי העמוק ביותר שהיה בו מאז הקמתו. הוא לא מצליח לשלם משכורות לאנשיו וכבר למעלה מחודש וחצי שהוא לא העביר שכר למחבלים ולפנסיונרים של הארגון וכן למשפחות נכים ומתי הארגון. הדבר גורר תסיסה בקרב אנשיו והמשפחות.
בצה"ל מאמינים כי שלילת נכסים כלכליים תחריף עוד יותר את המצוקה הכלכלית של חיזבאללה.
מצה"ל נמסר כי הוא "ימשיך לפעול בעוצמה נגד ארגון הטרור חיזבאללה שהחליט להצטרף למערכה ולפעול בחסות המשטר האיראני, ולא יאפשר פגיעה באזרחי מדינת ישראל".