בנוסף, נטען שם כי למרות הכול, חיזבאללה הצליח לשקם רבים מהמערכים שנפגעו כתוצאה מהפגיעות של ישראל. בכלי התקשורת הלבנוני לגלגו על ההחלטה שהודיעו עליה במדינה, לפרק את חיזבאללה מנשקו. לטענתם, פירוק הנשק של החיזבאללה אינו יכול להיות באמת מיושם בשטח.
עוד על פי הדיווח, בארגון הטרור הלבנוני משוכנעים כי אצל הקהילה הבינלאומית, הרחבת אזור הביטחון בין שטח ישראל ללבנון ע"י כוחות צה"ל, תביא דווקא ללגיטימציה לפעולות הטרור שלו, מה שיחזיר את המצב לקדמותו, כפי שהיה עד ליציאה של ישראל מלבנון בשנת 2,000.
צה״ל ממשיך לצבור כוחות בגבול הצפון. ביממה האחרונה, גויסה והתמקמה בצפון חטיבת מילואים. מדובר באחת משלוש חטיבות המילואים המובילות של צה״ל. היא פעלה יחד עם חטיבות המילואים בקרבות התמרון בלבנון במלחמת ״חיצי הצפון״ לפני כשנה וחצי. מאז, היא פעלה בעוד סבב לחימה בצפון. הגיוס שלה עכשיו לצפון הוא חיזוק משמעותי בקרב ההגנה שמנהל צה״ל מול ארגון הטרור חיזבאללה.
החטיבה תפעל כעת תחת אוגדה 146, אשר הועלתה לצפון לפני כשבוע. החטיבה קיבלה אחריות על המרחב המערבי של הגזרה. כאשר אוגדה 91, אוגדת הקו מתרכזת כעת רק בצידו המזרחי של הגבול.