3 ערים, 5 מוקדים: האסטרטגיה שמפרקת את איראן מבפנים

אחרי שרשרת חיסולים בצמרת האיראנית ותמרון של צה"ל בלבנון שהוא "רק" אקמול להרגעת תושבי הצפון - הגיע הזמן למהלך הבא. האסטרטגיות, הקשיים וה"מט" שישראל חייבת לעשות

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
היערכות כוחות אוגדה 36 לכניסה ללבנון
היערכות כוחות אוגדה 36 לכניסה ללבנון | צילום: דובר צהל
3
גלריה

החיסול

ע'לאם-רצ'א סלימאני, מפקד כוח הבסיג' שחוסל
ע'לאם-רצ'א סלימאני, מפקד כוח הבסיג' שחוסל | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'

מיקוד מצומצם - אפקט גדול

ישראל אמרה כי במטרת המלחמה אין עניין להפיל את השלטון באיראן אלא רק להחליש אותו. איראן היא מדינה ענקית פי 16 מגודלה של ישראל. היא גדולה פי עשרה בכמות התושבים. כאשר תיכננו את המלחמה הבינו בצה"ל כי אין טעם ואין זה נכון לרוץ על כל המגרש. אלא לבנות נקודות לחץ שישפיעו על כל המשטר האיראני ועל הציבור האיראני.

צה"ל מתמקד בטהרן. הוא מתמקד על שורה של יעדים נכסים של איראן ובכלל זה: הטילים הבליסטיים, תעשיית הנשק, מוסדות השלטון והמפקדות, פרויקט הגרעין וכמובן רשימת החיסול של בכירי המשטר והביטחון.

מתכנני המלחמה לא התפזרו במרחבים האין סופים של איראן אלא פועלים בשלוש עד חמש נקודות מפתח: טהרן, שיראז וטיבריז. במרחבי השיגור במערב ומרכז איראן. גם האמריקאיים עובדים באופן דומה ומתמקדים בפגיעה בחיל הים האיראני, במערכי הטילים בדרום איראן, במערכי הגרעין ובמיצרי הורמוז. המיקוד המצומצם יוצר אפקט גדול הרבה יותר ממהלך רחב על כל המגרש.

צה"ל לבנון - "אקמול" שירגיע את תושבי הצפון

תקיפה בביירות, לבנון
תקיפה בביירות, לבנון | צילום: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

להגיע למהלך מנצח - "מט"

ישראל חייבת לפעול כעת באופן סדור, להיצמד לתוכנית. גם באיראן וגם בלבנון. לא להיבהל מרעשי הרקע. לא של תנודות במחיר הנפט ולא מכמה טילים בכל יום שגורמים לשיבוש חלקי של שגרת החיים. גם שיבוש חופשת הפסח לא צריכה להיות פקטור כאן. העניין עכשיו הוא למי יש את הסבלנות להגיע למהלך של "מט" בלוח השחמט המזרח תיכוני.

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
לבנון
/
המלחמה עם איראן
/
שאגת הארי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף