שני חיילי מילואים ומג"ד נפצעו בלבנון - אחד החיילים פצוע באורח קשה

התמרון הקרקעי בדרום לבנון: כתוצאה מירי רקטות לכיוון כוחות צה"ל, חייל מילואים נפצע באורח קשה. דובר צה"ל מעדכן כי הוא פונה לקבלת טיפול רפואי ומשפחתו עודכנה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
פעילות כוחות צה"ל מחטיבת גולני נגד חיזבאללה בלבנון | צילום: דובר צה"ל

חייל מילואים נפצע באורח קשה במראון א ראס בגזרה המרכזית של דרום לבנון, מפקד גדוד במילואים וחייל מילואים נוסף נפצעו באורח קל באירוע, השלושה נפצעו מירי טילי על כוחות צה"ל במרחב.  האירוע התרחש בשעות הצהריים, השלושה היו עם כוחות אוגדה 91 הנמצאים במרחב במסגרת ההגנה הקדמית. השלושה קיבלו טיפול רפואי בשטח ופונו במסוק של חיל האוויר לבית החולים רמב"ם בחיפה.

הקו השלישי - כלל לבנון: הדאחייה מפונה, היא חוטפת. צה"ל פועל גם בזירה הכלכלית, נגד הכספים והמתווכים האיראנים, במטרה לפגוע ולהחליש אותם.

פעילות כוחות חטיבת גולני בדרום לבנון
פעילות כוחות חטיבת גולני בדרום לבנון | צילום: דובר צה''ל

על פי צה"ל עד כה חוסלו כ-700 מחבלי חיזבאללה על ידי צה"ל. חיזבאללה ממשיך לבצע ירי לעבר ישראל, ועומד על כ-100 טילים ביממה. מרבית הירי מופנה נגד כוחות צה"ל, כולל בתוך לבנון.

עוד נמסר כי ארגון הטרור "הפלוגות הלבנוניות" ממומן על ידי ארגון הטרור חיזבאללה ומקושר אליו באופן ישיר, מחבלי הארגון לוקחים חלק בהוצאה לפועל של מתווי טרור נגד כוחות צה״ל. הפעילות הושלמה לאחר מעקב מודיעני ממושך והמחבל הועבר להמשך חקירה ביחידה 504 בשטח הארץ. כוחות אוגדה 210 ממשיכים להיות פרוסים במרחב.

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
מילואים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף