"שבירת הכלים" בדרך לטהרן: צה"ל מכשיר את השטח לעימות דרמטי באיראן

אחרי יממה קשה של הרוגים, נפגעים וירי בלתי פוסק מאיראן ומלבנון, בצה"ל מזהים הסלמה מצד חיזבאללה והיערכות לשלב הבא מול טהרן - אך גם מזהירים מפני שחיקה חריפה ומחסור בכוח אדם שיגבילו את המשך המערכה

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
האתרים שהותקפו באיראן ביממה האחרונה | צילום: דובר צה"ל

הקצין הבכיר הציג את תוכנית הפעולה שאותה אישר הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר בלבנון : "קו ראשון קו היישובים, נועד למנוע פשיטה מהירה. זה האגרופים שנכנסו ישר. קו שני שאליו מעמיקים קו ירי הנ"ט קו הכפרים השני והשלישי. הבא זה קו הליטאני. מעל 70% מהאוכלוסיה התפנתה בדרום לבנון. אנחנו במטרה לפרז מנשק. אנחנו מנתקים את דרום לבנון ומנקים אותם. ויש את הקו של כל לבנון, הדאחייה שהיא כבר ממש איזור רפאים. הם חושבים שהם מוגנים בקבוצות אתניות אחרות אבל זה לא ככה".

צה''ל בדרום לבנון
צה''ל בדרום לבנון | צילום: דובר צהל

צה"ל מכשיר את השטח לקראת שלב חדש של המלחמה באיראן

עלי רצ'א תנגסירי, מפקד חיל הים של משמרות המהפכה
עלי רצ'א תנגסירי, מפקד חיל הים של משמרות המהפכה | צילום: דובר צה''ל

לצה"ל אין מספיק טייסים טכנאי מטוסים חסר לו לוחמי שריון חסר לו צנחנים ולוחמי חי"ר חסר לו גדודי הנדסה. הלוחמים הצעירים לא רואים בית לא מפסיקים להילחם. הגדודים הלוחמים נמצאים כבר כעת בחסר של לוחמים החיילים נשחקים פיזית נפשית הם מכירים כבר יותר משנתיים רק סוג אחד של שירות צבאי : מלחמה. הם הפכו למכונות מלחמה יש לחיילים של צה"ל שעות קרב כמו לגנרל חמישה כוכבים בצבא ארה"ב.

תגיות:
איראן
/
צה"ל
/
לבנון
/
שאגת הארי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף