דגל לבן? הצחקתם אותם: ראש המל"ל לשעבר מסביר מדוע אין סיכוי שהאיראנים ייכנעו

האלוף במיל' יעקב עמידרור התייחס בשיחה עם גדעון אוקו ועמיחי אתאלי להיערכות האמריקאית במלחמה מול איראן והסביר מה מבדיל את הרפובליקה האסלאמית ממדינות אחרות במזה"ת. בנוסף התייחס לפעילות של צה"ל בלבנון

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הפגנת תמיכה במשטר האיראני בטהרן
הפגנת תמיכה במשטר האיראני בטהרן | צילום: רויטרס
3
גלריה

בפתח השיחה הביא עמידרור את נקודת מבטו על מה שקורה בנקודה הנוכחית של המלחמה. "אני הערכתי שמלחמה באיראן היא ארוכה, אני מכיר את איראן ונושא הגרעין 30 שנה, הבנתי שאם אנחנו רוצים לפגוע בצורה משמעותית במערכות האיראניות העצומות בגודלן זה ייקח הרבה מאוד זמן וחשבתי שזה מחיר ראוי להרוס את היכולות האלה, גם אם זה ייקח הרבה יותר זמן, כולל בפסח".

"אם היה מישהו שחיכה לכניעה איראנית הרואית, שמישהו ירים דגל לבן בראש משרד הנשיאות האיראני וינופף בו למטוסים הישראלים, אז יש לו עולם דימויים שלא שייך לאיראן. איראן זו לא מדינה רגילה במזרח התיכון. רוב המדינות במזרח התיכון הן מדינות מלאכותיות, שנוצרו במאה השנה האחרונות בהשפעה צרפתית או בריטית. איראן זה משהו אחר, מדינה אמיתית, עם עומק, תרבות, היררכיה, אקדמיה, זו מדינה רצינית ביותר. לכן מי שציפה שהמדינה הזו תקרוס כי נתנו לה מכות חזקות ביותר, טועה. המדינה הזו תמשיך להתקיים. יכול להיות שהמשטר יפגע נוכח חולשתו, שהאופוזיציה תפגין, אבל זו לא מדינה שקורסת, זו מדינה שצריך לשחוק אותה לאט כדי להביא למצב שבו הכוח של איראן להזיק למדינת ישראל יקטן".

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

לדבריו, "האמריקאים אמרו שהם מתכננים מההתחלה בין ארבעה לשישה שבועות. עוד לא הגענו לשישה שבועות. אנחנו אמרנו שאנחנו רוצים לפרק את היכולות של איראן. עוד לא גמרנו לפרק את היכולות של איראן, כל יום שהמלחמה נמשכת איראן חלשה יותר. כל יום שאיראן חלשה יותר זה יום יותר טוב למדינת ישראל, אין פה שום דשדוש. ככל שזה ימשך יותר, זה יראה מה אנחנו מחפשים שם, אבל אם אנחנו פגענו במפעלי הפלדה של איראן, איראן תתעורר מחלום הבלהות הזה ותראה מה היא איבדה במהלך המלחמה ואז היא תבין שהיא צריכה המון זמן כדי להחזיר לה את העוצמה שהייתה קודם. כל יום כזה יותר טוב. אנחנו מפספסים את הנחישות של האמריקאים ושלנו – כל יום ממריאים מאות מטוסים אמריקאים וישראלים, מתואמים ביניהם, מגיעים לעשרות מקומות באיראן ומשמידים יכולות איראניות".

בנוסף לכך, הדגיש: "האמריקאים כמו מעצמה אמיתית מכינים אופציות, אני בטוח שיש קבוצת תכנון אמריקאית שיושבת על מבצע לפתיחת מצרי הורמוז, יש קבוצת תכנון אמריקאית שיושבת על כיבוש האי ח'ארג, יש קבוצת תכנון שיושבת על הוצאת האורניום. הם יבואו לנשיא, הוא יסתכל ויאמר להם תכינו ובסוף התוכנית שתיראה לו הכי מבטיחה זו התוכנית שיש להסתכל עליה. אני לא חושב שהם החליטו. אני חושב שכיבוש האי ח'ארג לא יתן להם שום דבר אבל הכל מונח על השולחן".


מוחמד באקר קאליבאף מאיים על דונלד טראמפ | צילום: ללא

בהמשך התייחס עמידרור לנעשה בזירה הצפונית ולקרבות ההתשה שצה"ל מנהל מול חיזבאללה: "אנחנו לא נותנים ללבנון להסיט אותנו מדרכנו, אנחנו ממשיכים בכל הכוח באיראן, עוברים להגנה בלבנון, ולצורכי ההגנה אנחנו מכניסים כוחות ללבנון כדי לדחוף את היכולת של חיזבאללה צפונה כדי שלא יוכלו לפשוט על יישובי הצפון ולירות טילי נ"ט. לכן צריך להגיע למקומות מסוימים בעיקר בגזרה המזרחית, אל הליטני, ואולי אפילו לעבור אותו בנקודות מסוימות. בגזרה המערבית, הליטני רחוק 25 ק"מ מקו הגבול, אפשר אפילו לא להגיע, וליצור קו הגנה שלא יאפשר ירי ליישובי הצפון".

פעילות קרקעית ממוקדת של כוחות צה''ל בדרום לבנון
פעילות קרקעית ממוקדת של כוחות צה''ל בדרום לבנון | צילום: דובר צה''ל

לסיום ציין כי הירי הרקטי של חיזבאללה לא יעצור אבל כאשר צה"ל יוכל להשתמש במלוא כוחו הוא ימגר את ארגון הטרור. "פשיטה קרקעית לא באה בחשבון בגלל שצה"ל נמצא בדרום לבנון, והצפון יסבול בעיקר מכטב"מים ומרקטות. רוב הרקטות והטילים שיורה חיזבאללה הם לכיוון כוחותינו בדרום לבנון ולא לכיוון היישובים. אנחנו במגננה בצפון כדי לא להסיט את המאמץ מאיראן, זה נכון, זה חכם, לא צריך להילחם בשני מקומות כשנלחמים באיראן וצריך להפנות אליה כמעט את כל חיל האוויר. כשנעבור להתקפה בלבנון זה יראה אחרת לגמרי".

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
לבנון
/
דונלד טראמפ
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף