שעות לפני כניסת החג: המכתב החריג של אייל זמיר לממשלה

שעות לפני ערב חג הפסח, הרמטכ"ל אייל זמיר שיגר מכתב חריג לחברי הכנסת ובו קרא להם "לממש את אחריותם" - ולהקל על לוחמי המילואים והסדיר. הוא קרא לקדם שלושה חוקים שיעזרו לצה"ל

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
הרמטכ"ל אייל זמיר בבסיס חיל האוויר בתל נוף | צילום: דובר צה"ל

"ההחלטה לא התקבלה מתוך השפעה של אולפני הטלוויזיה, אלא מתוך אחריות לנורמות צבאיות", כתב זמיר. "הגדוד לא הודח, אלא הועבר לבסיס אימונים להשלמות והוא נמצא בכוננות. אני מרים דגלים אדומים, ומבקש מחברי הכנסת לתמוך בשלושה חוקים שיקלו על לוחמי המילואים והסדיר. החיילים חרגו מהנורמות, ההחלטה התקבלה מתוך עוצמה ולא מתוך חולשה".

התקרית החריגה של צוות CNN עם צה''ל בגדה המערבית
התקרית החריגה של צוות CNN עם צה''ל בגדה המערבית | צילום: CNN

לאחר החלטת הרמטכ"ל אמר גורם צבאי בכיר ל"מעריב": "יש כאן אמירה. אנחנו שולחים את החיילים והמפקדים בגדוד הביתה. אנחנו נעבוד בהמשך לחזק את הפיקוד ואת הנורמות בגדוד. מדובר בלוחמים שזאת הפעילות המבצעית החמישית שלהם בשנתיים האחרונות. הם נלחמו בעבר בלבנון, אבל ההתנהלות שהייתה בתעסוקה הנוכחית חייבה את המהלך של הוצאת החיילים והמפקדים מהתעסוקה. יש כאן אמירה לכל הצבא, מהם הערכים הנדרשים מלוחמי צה"ל".

לדבריו, בינואר הקרוב תיכנס לתוקף ההחלטה על קיצור משך השירות הסדיר ל-30 חודשים, "למרות דרישתי הברורה בשנה האחרונה ללכת לכיוון הפוך של הארכת השירות". הוא הזהיר כי משמעות המהלך היא "פגיעה קשה וירידה בסדר הכוחות של צה"ל", שתתבטא לדבריו במחסור של אלפי לוחמים ותומכי לחימה. "את המחיר הכבד ישלמו חיילי המילואים ומשפחותיהם, שהם הנכס החיוני של צה"ל", ציין.

פעילות קרקעית ממוקדת של כוחות צה''ל בדרום לבנון
פעילות קרקעית ממוקדת של כוחות צה''ל בדרום לבנון | צילום: דובר צה''ל

דברים אלו באים על רקע דיווחים שלפיהם בישיבת קבינט הזהיר הרמטכ"ל את השרים במילים חריפות מפני משבר כוח אדם אפשרי בצה"ל. "אני מרים עשרה דגלים אדומים", אמר, "צריך עכשיו חוק גיוס, חוק מילואים וחוק הארכת שירות חובה".

תגיות:
צה"ל
/
חוק הגיוס
/
אייל זמיר
/
שירות בצה"ל
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף