העובדה כי צה״ל נמצא כרגע באזורים נרחבים בדרום לבנון ובאוכלוסיה השיעית פונתה מדרום לבנון והיא מתקשה כרגע מרחבי מחיה זמנים בלבנון. לצד מצבו של המשטר האיראני לאחר הלחימה מביא את חיזבאללה לחשב את צעדיו בלחימה בדרום לבנון ובהערכות שלו בזירה הפנים לבנונית. גם צבא לבנון מבין שדברים משתנים וממשלת לבנון מראה סימנים כי היא מעונינת בפירוק חיזבאללה מנשקו דוחק במפקדי היחידות בצבא לבנון.
גורם בצה״ל אומר שעד עתה צבא לבנון התחכך עם חיזבאללה אבל בשלבים מתקדמים של החיכוך הוא היה מקפל את הכוחות ונסוג. השאלה כעת היא אם צבא לבנון יראה נחישות מול חיזבאללה שנמצא כרגע במצב קשה ממה שהיה בעבר. בצה״ל מעריכים כי בתקיפה של חיל האוויר בהכוונת אמ״ן בשבוע שעבר נפגעו מעל מאה מטרות של חיזבאללה. בצה״ל סבורים כי במתקפה שזכתה לשם ״חושך ניצחי״ חוסלו מעל 300 מחבלי חיזבאללה רוב רובם מפקדים מדרכי הביניים ובכירים.
האפשרות כרגע שעומדת להם היא כניעה או פגיעה על ידי צה״ל, "אנחנו למודי ניסיון אנחנו לא רצים קדימה אלא פועלים בצורה חכמה ושקולה כדי לשמור על חיי הלוחמים שלנו. כיתרנו את העיירה ואנחנו מתקדמים בקצב ובשיטה מאוד מסודרת בלחימה", אמר גורם צבאי.