ראש המוסד דדי ברנע דיבר בעברית - אבל הנאום שלו כוון למקום אחר לגמרי | אבי אשכנזי

ראש המוסד ניסה לשמור על כבודו של הארגון, לאחר שבארצות הברית טוענים כי "מכר" לטראמפ את הפלת המשטר האיראני. וגם: נעים קאסם יודע שחטף את המכה הקשה, ופונה לנקודה הרגישה של הישראלים

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
דדי ברנע
דדי ברנע | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
4
גלריה

ברנע המשיך ואמר: "מחויבתונו תושלם רק כאשר יוחלף המשטר הקיצוני הזה. אותו משטר שרוצה את השמדנו הוא חייב לחלוף מן העולם. זו משימתנו, לא נמשיך להביט מנגד על איום קיומי נוסף". הדברים נאמרו בטקס הזיכרון לששת מיליוני היהודים, ביום השואה והגבורה.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Kevin Lamarque

גורמים במערכת הביטחון אמרו לפני כמה ימים ל"מעריב" כי ברנע הציג לאמריקאים את התוכנית המלאה הכוללת לחימה עצימה ואחריה מהלכים שאמורים להימשך בין שבועות לחודשים שיובילו להפיכה באיראן. גלי ההדף של המלחמה טרם התרוממו. הם עכשיו רוחשים מתחת לפני השטח, אוספים אנרגיה בטרם יתפרצו ויתנפצו בעוצמה.

המהלך של הסגר הימי על איראן יכול בהחלט להשתלב בתוכנית שרקם המוסד. העובדה כי המצור עשוי לפגוע בכלכלה האיראנית ולבודד פיזית את המדינה עשוי לגרום למהלכים של ההחלשה של המשטר.

תקיפה בבינת ג'בייל
תקיפה בבינת ג'בייל | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'
פתיחת המו''מ בין ישראל ללבנון
פתיחת המו''מ בין ישראל ללבנון | צילום: שמוליק עלמני, שגרירות ישראל בוושינגטון
תגיות:
חיזבאללה
/
ישראל
/
לבנון
/
המוסד
/
דונלד טראמפ
/
נעים קאסם
/
דדי ברנע
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף