צביקה יחזקאלי מודה בטעות מול דונלד טראמפ: "לקח לי להבין זמן"

פרשן i24NEWS לענייני ערבים, צביקה יחזקאלי, טען בראיון בגלי ישראל כי טראמפ אימץ מול איראן את שפת האיומים של המזרח התיכון: "הוא מטריל אותם ומשגע אותם"

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
צביקה יחזקאלי
צביקה יחזקאלי | צילום: יורי סקוירסקי
2
גלריה

תחילה אמר זמרי כי טראמפ מדבר עם האיראנים בשפה שהם מכירים היטב מהמזרח התיכון. "אתה יודע מה כיף בטראמפ? שהוא מאיים על האיראנים כמו שהערבים מאיימים על ישראל. זו אותה שפה", אמר. "הרי הם היו אומרים תמיד: נמחוק את תל אביב, נשמיד את ישראל. הוא אומר להם: נמחוק את איראן, נמחוק את הצבאות, נמחוק את הכול".

לטענת יחזקאלי, מדובר במהלך שמבלבל את האיראנים ומוציא אותם משיווי משקל. "הוא מדבר איתם ומטריל אותם, והוא מטריף אותם", אמר. "אני חושב שקורים פה שני דברים: מצד אחד, הם לא מזהים אותו. הוא לא עולה להם במסכים. הם לא מבינים איך להתנהג בו".

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

בהמשך טען הפרשן כי ייתכן שטראמפ הצליח לפצח את מה שכינה "תרבות הבזאר" של המזרח התיכון. "יכול להיות שיש פה מישהו שפיצח את 'תרבות הבזאר'", אמר. "הרי הם דוגמטיים, הם הולכים תמיד עם הראש בקיר. אנחנו מנצחים, אנחנו זה. אחד החוסרים שלהם זה שאין להם גמישות, אין יצירתיות".

בסיום דבריו העריך יחזקאלי כי איראן נמצאת כעת באחת מנקודות החולשה המשמעותיות שלה במהלך המלחמה, בין היתר משום שהיא מתקשה להבין כיצד להתמודד עם טראמפ. "האיראנים עכשיו בנקודה הכי חלשה שלהם במהלך המלחמה", אמר. "הם לא מזהים את הבוס הזה, אין להם נקודות לחץ עליו, והוא מטריל אותם ומשגע אותם. הוא קופץ ממערב למזרח".

תגיות:
איראן
/
צביקה יחזקאלי
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף