בישראל ממתינים לאור ירוק לתקיפה באיראן - הרמטכ"ל זמיר: "המערכה לא תמה"

הרמטכ״ל אייל זמיר קיים סיור בצפון השומרון, שיבח את פעילות הכוחות והדגיש כי צה״ל ממשיך ביוזמה ובהתקפיות בכל הזירות וערוך לחידוש לחימה "מיו'ש עד טהרן"

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
ביקור הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר באיו"ש במהלך מבצע "חמש אבנים" | צילום: דובר צהל
המראת המטוסים לפני התקיפה באיראן
המראת המטוסים לפני התקיפה באיראן | צילום: דובר צה''ל

מפקדי החטיבות הציגו לרמטכ"ל את תמונת המצב הגזרתית. בנוסף, הרמטכ"ל שוחח עם המג"דים והלוחמים והביע הערכה רבה על פועלם, העשייה המבצעית המתמשכת ועל ההישגים שהביאו בשבועות האחרונים. כמו כן, הביע הערכה לשיתוף הפעולה ההדוק עם כלל גופי הביטחון בסיכול הטרור.

מדברי ראש המטה הכללי, רב-אלוף אייל זמיר: "צה"ל פועל בכלל הזירות מתוך יוזמה והתקפיות. יצרנו מציאות ביטחונית חדשה - אנחנו ממשיכים בלחימה בלבנון, פועלים בליטאני ובמרחבים נוספים ומסכלים עשרות מחבלים ותשתיות מדי יום. גם בעזה אנחנו פועלים באופן התקפי ומחסלים מחבלים וגם כאן באיו"ש פועלים ללא הפסקה ומביאים להישגים. אין הכלה - רק יוזמה. המערכה לא תמה, צה"ל ערוך לחידוש הלחימה במידה ויידרש לכך ונמצא במוכנות ובדריכות מתמדת בהגנה ובהתקפה - מיהודה ושומרון ועד טהרן".

"מרחב צפון השומרון מצוי בתהליך שינוי משמעותי. פיקוד המרכז מוביל פעילות ההתקפית וסיכולית נרחבת לצד היערכות להגנה מיטבית על המרחב. זוהי התקופה שבה היקף הטרור ביהודה ושומרון הוא מהנמוכים בשנים האחרונות - זאת בזכות סיכול מתמשך, יוזם והתקפי. אנחנו ממשיכים לפעול ללא הפסקה לסיכול הטרור, במבצעים במחנות הפליטים".

"צה"ל פרוס בכלל הגזרות. חטיבת הנח"ל, שסיימה לחימה עצימה בלבנון רק לפני חודש, התייצבה מיד לאחר מכן למשימה ביהודה ושומרון. אני בטוח שהיא תביא להישגים גם כאן".

הרמטכ''ל אייל זמיר בסיור והערכת מצב בצפון השומרון
הרמטכ''ל אייל זמיר בסיור והערכת מצב בצפון השומרון | צילום: דובר צה''ל

"אנחנו נמצאים במצב שבו אנחנו כאילו משחקים במשיכת חבל. יש רגע שאתה מותח ולוחץ יותר, ויש רגעים שאתה טיפה משחרר כדי לאסוף כוח. אנחנו כרגע בשלב של להרפות ואיסוף כוח. בחודש ושבוע של הפסקת האש אנחנו בהתארגנות ובהגברת המוכנות שלנו להמשך הלחימה. הזמן הזה טוב לצבא כדי להתארגן ולהיערך ולא ללחוץ ולפגוע בו. אנחנו שומרים על האיזון של מוכנות, וברגע שנידרש לחדש את הלחימה אנחנו נהייה מוכנים מייד", אמר גורם ביטחוני.

תגיות:
יהודה ושומרון
/
אייל זמיר
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף