התרגיל המדובר, המנוהל על ידי פיקוד קבוצת ארמיות הים האגאי, מהווה את אחד ממפגני הכוח הגדולים של טורקיה בשנים האחרונות. משתתפים בו למעלה מ-10,000 חיילים ומשקיפים מ-50 מדינות שונות. לדברי אקטורק, התרגיל משמש כבמת תצוגה למערכות נשק טכנולוגיות חדישות. מלבד טיל הטייפון, נכנסו לאחרונה לשימוש גם תותחי הוביצר "פירטינה-2", כטב"מי תקיפה מתקדמים מסוג "אקינצ'י", לצד מערכות לוחמה אלקטרונית ונשק לייזר המופעלות כעת לראשונה. התרגיל אף מתאפיין השנה בשילוב חסר תקדים של מערכות בינה מלאכותית בתהליכי ניתוח וקבלת החלטות צבאיות.
בזירה האזורית, משרד ההגנה הטורקי ניצל את הבמה כדי להתייחס למתיחות במזרח התיכון. הדובר גינה בחריפות את מה שכינה "פעולת פיראטיות" של ישראל נגד "משט הסומוד" שעשה את דרכו לעזה, וקרא לשחרור מיידי של כלל משתתפיו. במקביל, הוא קרא לצדדים במגעים בין ארה"ב לאיראן לנהוג באיפוק, ובירך על החלטת הפסקת האש בין ישראל ללבנון, שלדבריו הוארכה לאחרונה ב-45 ימים.
היבט מרתק נוסף בתרגיל שדווח ב"אנאדולו" הוא השתתפותם של כוחות זרים באורח חסר תקדים: 502 חיילים מלוב - המייצגים לראשונה כוח מאוחד המורכב מחיילים ממזרח וממערב המדינה המפולגת. בנוסף, ולראשונה מחוץ לגבולותיה, משתתפת בתרגיל יחידת ליבה של צבא סוריה, מהלך המאותת על תמיכה טורקית אקטיבית בבנייתו מחדש של הצבא הסורי.