קריסת הסכר הייתה עלולה ליצור גל שיטפון אדיר, הצפות נרחבות, פגיעה בתשתיות חיוניות, הרס רכוש וסיכון חיי אזרחים רבים (שרבים מהם הם שיעים תומכי חיזבאללה). מדוע? כדי להפוך את נהר הליטני לבלתי עביר, לעצור את חציית הנהר על ידי כוחות צה"ל, ולפגוע בכוחות ובציוד שפעלו באזור בדרכם להשתלטות על מרחב הבופור ותלת עלי א-טאהר - נכסים אסטרטגיים. מבחינת חזבאללה, גם המחיר הכבד שהיה עלול להיגבות מאזרחי לבנון ומהתשתיות הלאומיות שלה לא היווה שיקול.
לאורך היום אתמול (ראשון) ירה חיזבאללה מעל חמישים טילים לעבר שטח ישראל, כאשר אחד מהם פגע במוצב צה"ל בגזרה המערבית. כ-25 מהשיגורים חצו לשטח ישראל ומרביתם יורטו. אחדים נפלו בשטחים פתוחים. במקביל, חיזבאללה שיגר עשרות רבות של רחפני נפץ לעבר כוחות צה"ל בדרום לבנון - וכעשרים רחפנים לשטח ישראל.
חיזבאללה מנסה להגביר את האש משתי סיבות עיקריות - האחת מתוך הבנה כי ההסלמה נועדה לשרת את מצבו בתוך לבנון כמי שממשיך לנהל לחימה מול צה"ל, אבל גם חיזבאללה מנסה להפעיל לחץ על מנת להיכלל בהסכם הפסקת האש בין איראן לארה"ב. כלומר שהאמריקאים יכפו על ישראל את הפסקת הלחימה בלבנון. בצה"ל מעריכים כי חיזבאללה ימשיך להגביר את האש בשעות הקרובות כולל ירי לאזור הצפון.