המרוץ נגד הזמן, מול רחפני הנפץ: "מעל 100 חברות נבחנו"

קרא א', מנהל חדשנות בחט"ל, הציג אני הניסיונות להתמודד מול האיום של רחפני הנפץ בדרום לבנון ובצפון הארץ: "לא אומרים לא לרעיונות, אנחנו בודקים את הכול"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
רחפן נפץ
רחפן נפץ | צילום: רשתות ערביות

בנוסף לכך, הבהיר כי ישנם גם סדרי עדיפויות בתוך מערכת הביטחון: "אני לא מקנא באף מקבל החלטות. אבל בסוף בין לא הופתענו להטמעת פתרונות יש פער של תיעדוף של שהוא מובן לחלוטין. ברגע שמקבלים את ההחלטה צריך לרוץ על זה. גם המערכות האוויריות חוו שיפור משמעותי בעקבות החיכוך המבצעי. כל מערכת שתפקידה להיות בשדה הקרב ברגע שהיא בחיכוך היא מבשילה ובחיכוך הרבה יותר. זה היתרון היחידי אולי שאני מוצא במלחמות. אנחנו משלמים את מחיר ההתבגרות ואני מקווה שבמשחק ומאזן הכוחות הטכנולוגי אנחנו לא רחוקים מאוד מהיום שפעיל חיזבאללה שמרים רחפן יצטרך לחשוש ולחשוב פעמיים מכל מקום בלבנון".

על הניסיונות הרחבים להביא לפיתרון בנושא: "אין תעשייה בארץ מהתעשיות הגדולות שלא מעורבת ברמה כזו או אחרת, לכל אחת מהן יש רכיבים שבאים לידי ביטוי כבר היום בשטח. בחטיבה בחודשים האחרונים לדעתי נבחנו מעל 100 חברות ישראליות עם פתרונות שאפשר לבדוק. אנחנו לא אומרים לא לרעיונות, אנחנו בודקים את הכול".

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף