עוד מוסיף הבכיר: "יש מגוון שלם של פתרונות, זה עניין רב-שכבתי. הוא מתחיל בגילוי, והוא מסתיים ביירוט. קיבלנו את התקציב הרלוונטי לזה, כתוצאה מהחלטת ממשלה מיוחדת, עשינו תחרות בין תעשיות, הלכנו על מוצרי מדף קיימים, שהם מאוד מאוד אפקטיביים, גם בעולם, לדוגמה רובי צייד. פמפים עם תחמושות שמאפשרות רסס ועוד.. זה קשור גם בהתנהגות מבצעית של צה"ל, בהגנה, בהתמגנות, בתנועות, וזה קשור גם בפתרונות טכנולוגיים שהם לא על המדף, ואנחנו בהאצה של הפיתוח שלהם".
הבכיר התייחס גם לקול קורא של משרד הביטחון ואמר כי העניין של מציאת פתרון מדיר שינה מעיניו אבל הוא בטוח שימצא הפתרון הטכנולוגי: "קודם כל נתנו לכולם את האפשרות להציע, יש דברים שהכרנו ומצוינים, התקציב מאפשר לי להאיץ, יש דברים חדשים, ויש הרבה מאוד שמאוכזבים כי הם לא מספיק טובים, ואז הם מייצרים הרבה מאוד תלונות וקריאות וגם זה יש. יש הכל מהכל".
בצה"ל מעריכים כי חיזבאללה הצטייד ברחפנים עם מצלמות לראיית לילה מה שאפשר להם להוציא את ההתקפות. באוגדה 91 הקימו אתמול מכלול רחפנים שאמור "לתכלל את כל אירועי הרחפנים בכל הגזרות להפיק תובנות על איך חיזבאללה פועל, כיצד לשפר את המענה של הכוחות מול האיום. במכלול יפעלו אנשים מביני עניין מהאוגדה, חטיבות והפיקוד והם מקימים צוות עיסוק של למידה, תחקור אפיון של הכל", אמר גורם צבאי.
העיתון הלבנוני "נידאא' אל-ווטן", הידוע בקו התקיף והעקבי שלו נגד ארגון חיזבאללה, חושף הבוקר את מאחורי הקלעים של קריסת הסכם הפסקת האש בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לנשיא לבנון ג'וזף עאון. העיתון מפנה אצבע מאשימה ישירה לעבר המיליציה השיעית, וקובע כי הניסיון ההיסטורי מוכיח שחיזבאללה מעולם לא היה שותף אמיתי לבניית מדינה חזקה, אלא פעל פעם אחר פעם להכשלת הסדרים בכל רגע שבו המוסדות הרשמיים ניסו להשיב לעצמם את הריבונות המופקעת.
על פי הדיווח ב"נידאא' אל-ווטן", המהלך הנוכחי נחשף במלוא מערומיו לאחר שחבר הפרלמנט מטעם חיזבאללה, חסן פדלאללה, הצהיר בפני סוכנות הידיעות "רויטרס" כי הארגון דוחה רשמית את ההצעה האמריקאית להפסקת אש חלקית. הסירוב הרשמי פוצץ מתווה שהיה אמור להביא להפסקת התקיפות של חיל האוויר הישראלי בביירות ובדאחייה בתמורה להפסקת הירי הלבנוני לעבר צפון ישראל. העיתון מציין כי עמדה זו הכתה בתדהמה את המערכת המדינית, שכן היא סתרה לחלוטין את "מחול השקרים הדיפלומטי" שניהל יו"ר הפרלמנט נביה ברי.
הפרסום מצטרף לשורה של דיווחים בכלי תקשורת בינלאומיים וישראליים המאירים את עומק המשבר. רשת "אקסיוס" האמריקאית חשפה קודם לכן כי יועצו של ברי, עלי חמדאן, הבטיח לבכירים אמריקאים כי חיזבאללה יעמוד באופן מלא מאחורי הפסקת האש, הצהרה שהתבררה כמצג שווא ומניפולציה. בעקבות הזיגזג הלבנוני, דיווח ערוץ 11 הישראלי כי הממשל בוושינגטון איבד את סבלנותו וכעת נשקלת ברצינות הטלת סנקציות אישיות על ברי בשל התנהלותו המאכזבת והמתחמקת.
ב"נידאא' אל-ווטן" מדגישים כי נביה ברי ניסה לעקוף את סמכויותיו החוקתיות של הנשיא עאון בניהול המשא ומתן. העיתון חושף כי ברי נכנס ללחץ כבד לאחר שהובהר לו כי התקיפות הישראליות לא ייעצרו בדרום לבנון, ופעל בבהילות מול קטר וסעודיה כדי שיתערבו אצל טראמפ לעיכוב המכה בביירות. אולם, ההתקפלות של חיזבאללה והתעקשותו להמשיך בלחימה בדרום הותירו את לבנון חשופה, כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו כבר הבהיר לטראמפ כי צה"ל ימשיך לפעול כמתוכנן והמשוואה פשוטה: אם חיזבאללה לא ינצור את האש, ביירות תופצץ.