נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס הערב (ראשון) לירי מאיראן, וקרא לטהראן לשוב לשולחן המשא ומתן. בריאיון לרשת פוקס אמר טראמפ: "הייתי מציע לאיראן: שיגרתם את הטילים שלכם, זה מספיק. חזרו לשולחן המשא ומתן ותעשו עסקה". עוד אמר הנשיא האמריקאי כי "זה בטח לא תורם למשא ומתן עם איראן שמתקדם לעבר הסכם אפשרי כבר ביום שני, שלישי או רביעי בשבוע הקרוב.
בישראל מבינים שלא ניתן להותיר את הזירה בלי תגובה, כאשר בשלב הבא תתקיים הערכת מצב ולאחריה התמונה אולי תתבהר. טראמפ שוהה בבדמינסטר שבניו ג׳רזי ומתכנן לחגוג מחר במדיסון סקוור גארדן, בגמר הנ.ב.א. וזאת כאשר הוא ישוב לבית הלבן רק בשלישי לפנות בוקר.
בצה"ל מסרו מוקדם יותר: "צה"ל זיהה כי לפני זמן קצר שוגרו טילים מאיראן לעבר שטח מדינת ישראל. מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום. בדקות האחרונות פיקוד העורף הפיץ הנחייה מקדימה ישירות לטלפונים הניידים באזורים הרלוונטיים. הציבור מתבקש לגלות אחריות ולפעול על פי ההנחיות - הן מצילות חיים. יש להיכנס למרחבים המוגנים בעת קבלת ההתרעה, ולשהות בהם עד להודעה חדשה. יציאה מהמרחב המוגן תתאפשר לאחר קבלת הנחיה מפורשת בלבד, יש להמשיך ולפעול על פי הנחיות פיקוד העורף". בצה"ל נערכים לשיגורים נוספים מלבנון, בנוסף לשיגורים שבוצעו מאיראן.