ישראל איימה שתקיפה איראנית תיענה "בכל העוצמה" - ואז טראמפ עצר הכל | פרטים חדשים 

בישראל מעריכים כי לתקיפה בביירות עשויות להיות השלכות רחבות מעבר ללבנון. איראן צריכה להחליט אם להגיב ולהסתכן בהסלמה או להבליג כדי לא לפגוע במגעים עם ארה"ב

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
ישראל כ"ץ, דונלד טראמפ, בנימין נתניהו
ישראל כ"ץ, דונלד טראמפ, בנימין נתניהו | צילום: פלאש 90,רויטרס

בישראל מבינים כי לתקיפה אתמול (ראשון) בבוקר בדאחייה שבביירות עשויות להיות השלכות רחבות בהרבה מהזירה הלבנונית. לפי הערכות בישראל, ההחלטה הישראלית מחזירה כעת את איראן לדילמה מורכבת במיוחד.


דונלד טראמפ בראיון על איראן לרשת פוקס ניוז | צילום: פוקס ניוז

בישראל מעריכים כי האפשרות הסבירה יותר היא שאיראן לא תוכל להתעלם לחלוטין מהמהלך הישראלי, ותידרש להגיב בדרך כלשהי. תרחיש כזה עלול להוביל במהירות לתגובה ישראלית נגד מטרות איראניות - ולסבב נוסף בין ירושלים לטהרן, דווקא ברגע שבו האמריקאים משדרים אופטימיות ומקווים להשלים את ההסכם כבר ביממה הקרובה.


ראש הממשלה בנימין נתניהו במסר לעם הלבנוני | צילום: איתי בית-און / לע״מ, סאונד: יחזקאל קנדיל / לע״מ

יתרה על כן: על פי הגורמים המעורים, בשבוע שעבר הנשיא דונלד טראמפ עצר ברגע האחרון סבב נוסף של תקיפות אמריקאיות באיראן, לאחר שטהרן העבירה מסר שלפיו תקיפה אמריקאית תוביל לתגובה ישירה נגד ישראל - וזו, מבחינת ירושלים, הייתה עלולה להצית סבב לחימה נוסף ולהביא לקריסת המהלך המדיני שמנסה וושינגטון לקדם מול איראן.

על פי הגורמים, בשבוע שעבר טראמפ ביקש מראש הממשלה בנימין נתניהו לאפשר לו למצות את הניסיון להגיע להסכם. לכן גם הפעם הערכה היא כי טראמפ צפוי להפעיל לחץ על נתניהו מחשש מפגיעה במאמץ הדיפלומטי מול איראן.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
איראן
/
ישראל
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף