לפי הגורמים הטורקים, המדינה כבר שילמה בעבר כ-1.4 מיליארד דולר עבור שישה מטוסי F-35, אולם המטוסים נותרו מאוחסנים בארצות הברית לאחר שטורקיה הודחה מהתוכנית. אם יוסרו ההגבלות, ניתן יהיה להעביר את המטוסים לטורקיה בתוך פרק זמן קצר יחסית, אם כי לא נמסר לוח זמנים רשמי.
בעקבות זאת הוטלו על טורקיה סנקציות והיא הוצאה מתוכנית ה-F-35. ארצות הברית ממשיכה לדרוש מטורקיה להסיר את מערכת ה-S-400 כתנאי לחזרתה לתוכנית, אולם אנקרה מנסה לקדם פשרה. לפי הגורמים, טורקיה בוחנת אפשרות להעניק לארצות הברית פיקוח טכני על המערכת, תוך שמירה על הטילים בארסנל שלה והאפשרות להפעילם במקרים חריגים שבהם ביטחונה יהיה נתון לאיום.
לצד זאת, עדיין ניצבים בפני העסקה מכשולים משמעותיים. גם אם הממשל האמריקאי יחליט לקדם את המהלך, הקונגרס האמריקאי עשוי לעכב או אף לבלום את העברת המטוסים. עם זאת, במהלך פסגת נאט"ו נשמעו גם קולות תמיכה מצד מחוקקים אמריקאים. כמה סנאטורים הביעו נכונות עקרונית לראות את טורקיה חוזרת לתוכנית ה-F-35, בתנאי שיימצא פתרון שיסיר את החשש הביטחוני הנובע מהמשך החזקת מערכת ה-S-400.
אנקרה מציגה את ההתפתחויות הביטחוניות האחרונות, לצד המלחמה באוקראינה, כהוכחה לחשיבותה האסטרטגית עבור נאט"ו. מבחינתה, המציאות הביטחונית המשתנה מחזקת את הטענה כי ארצות הברית ומדינות אירופה צריכות להעמיק את שיתוף הפעולה הביטחוני והתעשייתי עמה, ולהחזיר אותה למעגל המדינות המשתתפות בתוכנית מטוסי ה-F-35.