האירוע יצר תקרית דיפלומטית קשה וגרם לישראל נזק הסברתי ותדמיתי בארצות הברית. מהתחקיר עולה כי בין פעילי הימין שחסמו את השיירה היה לוחם צה"ל בחופשה, שצולם כשהוא נושא את נשקו הצבאי.
עוד עולה כי הכוח הצבאי עיכב את השיירה במשך יותר מ-20 דקות. התחקיר שנערך בפיקוד המרכז מנסה להטיל את האחריות לאירוע על האמריקאים, שלא תיאמו את הביקור, ולחפות על ההתנהלות הבעייתית של כוחות צה"ל באירוע. גורם צבאי מסר כי לצה"ל לא היה מידע מראש על ביקורו הצפוי של הדיפלומט.
"האזרחים שהיו בנקודה דיווחו ראשונים על כלי רכב שמגיעים למקום, שהיה בעבר תחת צו שטח צבאי סגור, ולפיכך דיווחו לכוחות הביטחון על התנועה החשודה. המפגש בין צה"ל לאותה שיירה ארך כ-20 דקות", נכתב בין היתר בתחקיר. הדברים מחדדים את השאלה בנוגע להתנהלות הלוחמים והחטיבה המרחבית, שלא ידעו מהו מעמדו של השטח הנמצא באחריותם.
תגובת דובר צה"ל לאירוע: "מתחקור האירוע עולה כי כוח צה"ל הוקפץ למרחב חירבת זנותא שבחטיבת יהודה, בעקבות דיווחים שהתקבלו ולפיהם אזרחים זרים נכנסו לשטח שסברו כי הוא שטח צבאי סגור. במקביל, התקבל דיווח נוסף על חסימת ציר בידי אזרחים ישראלים.
"בהגעת הכוחות, הם הרחיקו את האזרחים הישראלים מהמקום והמתינו לאישור כי אין חשד בנוגע לזרים שהיו בנקודה וכי לא מדובר בשטח צבאי סגור. בכך אפשרו את המשך דרכה של השיירה. עניין זה ארך מספר דקות. יודגש כי במהלך האירוע לא התקיים כל חיכוך פיזי או אלימות בין המעורבים, ולא התקבלה טענה לכך.
"החמוש באירוע הוא לוחם צה"ל בחופשה, הנושא את נשקו הצבאי, והלוחם יקבל מענה בהתאם. יצוין כי לא בוצע תיאום מראש של הסיור עם צה"ל. נדגיש כי תיאום מראש של ביקורים דיפלומטיים נועד למנוע מקרים מסוג זה. התיאום נדרש בייחוד במקומות שבהם קיים חשש להתרחשות אירועים ביטחוניים. יתבצע חידוד בנוגע לאופן הפעולה הנדרש מול דיפלומטים".