הפיגוע בחוות גלעד: נקבע מותו של אחד הפצועים, נלחמים על חייו של פצוע נוסף

נקבע מותו של ישראלי שנפצע מירי סמוך לחוות גלעד, לאחר שלפי החשד פלסטינים גנבו את נשקו של איש הביטחון ביישוב וירו לעבר אזרחים. צה"ל הטיל כתר על הכפר תל ועל כמה כניסות לשכם. שניים נוספים נפצעו

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
ירי ליד חוות גלעד בשומרון | צילום: מתוך רשתות לפי סעיף 27 א על פי זכויות יוצרים

"מזירת הפיגוע בחוות גלעד פונו באופן מוסק למחלקה לרפואה דחופה באיכילוב שני פצועים עם פציעות ירי. אחד הפצועים הינו פצוע באורח אנוש ונלחמים על חייו בחדר הטראומה. הפצוע הנוסף נפגע באורח קשה", נמסר.

חובש בכיר במד"א אביאל ממליה סיפר: "קיבלנו דיווח על פצועים מפיגוע סמוך לחוות גלעד ויצאנו לאירוע בכוחות גדולים של מד"א שכוללים אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ ממוגנות ירי. חברנו לפצוע כבן 25 שסבל מפצע ירי בפלג גופו העליון כשהוא בהכרה מלאה. הענקנו לו טיפול רפואי ופינינו אותו לחבירה עם מסוק צבאי שפינה אותו לבית החולים כשמצבו יציב. בהמשך חברתי לכוח רפואה של צה"ל ויחד הענקנו טיפול רפואי לפצוע אנוש שהיה מחוסר הכרה וסבל מפצעי ירי בגופו. לאחר ביצוע פעולות החייאה ממושכות נאלצנו לקבוע את מותו".

הפיגוע בחוות גלעד, המסוק שפינה את הפצועים
הפיגוע בחוות גלעד, המסוק שפינה את הפצועים | צילום: תיעוד מבצעי מד''א

היום (שישי) בסביבות השעה 8:20 התקבל דיווח על פצוע ירי כתוצאה מגניבת נשקו של איש הביטחון של חוות גלעד ע"י פלסטינים וביצוע ירי לעבר אזרחים ישראלים.

ככל הנראה, האירוע התחיל בעקבות מספר מטיילים ישראלים שטיילו סמוך לכפר תל בחטיבת שומרון וליד המסגד בכפר נתקלו בפלסטינים שתקפו אותם. בעקבות כך, איש הביטחון של היישוב חוות גלעד קפץ למרחב - ונשקו נגנב. מדובר בפיגוע השלישי באיו"ש בפחות מיממה. מסוק חיל האוויר הוזעק לפינוי מהפצועים.

יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון בזירת הפיגוע
יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון בזירת הפיגוע | צילום: רועי חדי

הפיגוע בחוות גלעד | צילום: תיעוד מבצעי מד"א
פינוי אחד הפצועים מהפיגוע בחוות גלעד
פינוי אחד הפצועים מהפיגוע בחוות גלעד | צילום: תיעוד מבצעי מד''א

כוחות צה"ל נמצאים במרחב, וכוחות רבים עושים את דרכם לנקודה הוטל כתר על הכפר תל ועל העיר שכם במספר כניסות. דובר צה"ל: "בהמשך לדיווח על פיגוע ירי במרחב הסמוך לחוות גלעד שבחטיבת שומרון, מוקדם יותר היום (ו׳) כוחות צה״ל קפצו למרחב הסמוך לכפר תל שבחטיבת שומרון בעקבות דיווח על תקיפה של אזרחים ישראלים שטיילו במרחב. בהמשך, מחבלים גנבו את נשקו של איש הביטחון שהגיע למרחב וירו לעבר האזרחים הישראלים. כתוצאה מכך, נפגעו מספר אזרחים ישראלים שפונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים. כוחות צה"ל נוספים קפצו לנקודה ומבצעים מרדף אחר המחבלים וחסימות במרחב. הוטל כתר על העיר שכם והכפר תל שבחטיבת שומרון".

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, נמצא בזירת הפיגוע, מקיים הערכת מצב עם כוחות הביטחון ונמצא בקשר רציף עם צה"ל וגורמי ההצלה. דגן מסר: "האירוע עדיין בעיצומו. יש עדיין אנשים בסכנה, הטרור לא ישבור אותנו  התשובה צריכה להיות התקפית, לרדוף את המחבלים עד חורמה ולהכות בטרור בכל הכוח. במקביל חייבים להמשיך לבנות, לפתח ולחזק את ההתיישבות בשומרון. מי שמנסה לפגוע בנו צריך לדעת שהוא יקבל שומרון חזקה וגדולה יותר".

תגיות:
יהודה ושומרון
/
ירי
/
שומרון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף