לקראת הסבב הבא? צה"ל מפיק לקחים מהמערכה באיראן

כל מערך הפיקוד המבצעי של צה"ל, מדרגת סגן־אלוף ומעלה, מתכנס לסיכום רב־זירתי. במוקד: לקחי המערכה מול איראן, תמונת המצב בלבנון, עזה, איו"ש וסוריה והמשך המוכנות

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר בהערכת מצב באוגדת יו"ש
הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר בהערכת מצב באוגדת יו"ש | צילום: דובר צה"ל
2
גלריה

בפועל, מדובר בהתכנסות של כל מערך הפיקוד המבצעי של צה"ל הכולל את סגל הפיקוד הבכיר והמפקדים המבצעיים בצה"ל מדרגת סגן-אלוף ומעלה בהם מפקדי הגדודים, הטייסות ומפקדי ספינות הטילים וצוללות וכן מפקדי החטיבות והאוגדות של צה"ל. בצה"ל אומרים כי הפורום מתקיים לטובת עדכון מבצעי-מודיעיני רב-זירתי, חידוד נהלי שגרה והיסודות בצה"ל ויישור קו לכלל המפקדים.

חיילי צה''ל והרמטכ''ל בשטח
חיילי צה''ל והרמטכ''ל בשטח | צילום: דובר צה''ל

בחלק השני, יציגו מפקדי פיקוד הצפון, פיקוד המרכז ופיקוד הדרום יסקירה רב-זירתית של העשייה בגזרות בחציון הראשון של שנת 2026. לאחר מכן ייוחד פרק ייעודי להצגת הלקחים מהמערכה באיראן והמשך המוכנות. בחלק האחרון תוצג תמונת מצב בהקשרי כוח אדם. בצה"ל עוד אומרים כי בכוונת הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר לקיים בחודשים הקרובים כנס דומה גם עבור אנשי המילואים וסגני היחידות.

תגיות:
צה"ל
/
אייל זמיר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף