גורם צבאי מספר: "בשעה עשר בבוקר אנחנו מקבלים טלפון מלשכת ראש הממשלה, שבו מודיעים כי ראש הממשלה ושר הביטחון מגיעים בשעה 12 בצהריים לפיקוד המרכז ומבקשים לקיים דיון ביטחוני. מיד נערכנו להגעת ראש הממשלה ושר הביטחון. בנוהל מהיר הוכנה הצגת הדברים שהוצגו בימים האחרונים לשר הביטחון, ובמרכזה ההערכה האסטרטגית של צה"ל על כך שאנחנו לפני התפרצות. הוכנה מצגת על הפעילות, כולל נתונים על ירידה בטרור הפלסטיני ועלייה באירועי הפשיעה הלאומנית היהודית. הצגנו מספר סרטונים".
לדבריו, ראש הממשלה שמע את הדברים, ואז, בסיום הדיון, שאל את הרמטכ"ל: "אם יש היפוך קנים באיו"ש, איך אתם ערוכים?". הרמטכ"ל אמר לראש הממשלה שיש תוכניות לעניין, אבל אין לו אותן כאן ועכשיו כדי להציגן.
"לא הייתה היערכות מסודרת לדיון, לא נקבעו לנו נושאים להציג, וההתראה הייתה מעכשיו לעכשיו. מה שעשה ראש הממשלה זה תרגיל פוליטי על חשבון צה"ל. אנשי לשכתו תדרכו מספר עיתונאים במטרה להציג את הרמטכ"ל ואת הצבא באור לא טוב. הוא עשה כיפה אדומה לרמטכ"ל. זה כמו שאני אעשה כיפה אדומה לילד שלי. לא עושים דברים כאלה. אנחנו מבינים שבן גביר עשה לו תרגיל פוליטי בתל אביב עם סיפור אלטלנה, והוא הגיב בביקור בזק על מה שקורה באיו"ש, במגרש הפוליטי של בן גביר", אמר הקצין הבכיר.
הקצין הוסיף: "כך לא מתנהגים. הצבא נמצא על הקצה, הוא מתוח בכל הגזרות. העברנו את חטיבת הצנחנים מעזה לאיו"ש. אנחנו צריכים עכשיו להציף את השטח בעוד חטיבה סדירה ואף יותר. מאיפה נביא עכשיו עוד חטיבה סדירה, מלבנון? מעזה? הלוחמים בכלל כנראה לא ייצאו בחגים הביתה, ואת אנשי המילואים נידרש להחזיק בהיקף גדול. יש ניסיון ליצור מהומות באיו"ש, וכדי לקרר את השטח אנחנו חייבים להסכים ולהציף את איו"ש בהרבה מאוד כוחות. זאת זירה שעשויה לפרוץ בכל רגע. מה שהשרים וחברי הכנסת עושים כרגע, הם מנסים ליצור את ההדלקה של כל אדי הדלק שנמצאים באוויר".
"שר הביטחון דורש מאיתנו לכבוש עוד מחנות פליטים. למה? פירקנו כבר את ארגוני הטרור במחנות הפליטים, אנחנו אוחזים בשטח. הצבא עייף, הלוחמים בסדיר ובמילואים דחוקים בגזרות הלחימה בעזה ובלבנון. עכשיו בכוח רוצים ליצור זירה נוספת", אמר גורם ביטחוני.