איום במרחק 50 מטרים: צה"ל השמיד מארב ותשתיות של חמאס בקו הצהוב

צה"ל השמיד מבנה בקרבת בית חולים ובית ספר, ששימש כנקודת מארב של מחבלי חמאס. הרמטכ"ל: "תחקרנו ואנחנו מפיקים לקחים - צה"ל לא יחזור לתפיסות כפי שחווינו ב-6 באוקטובר"

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
תקיפת תשתית טרור של חמאס בקו הצהוב | צילום: דובר צה"ל

הלחימה בעזה: חמאס ממשיך לאתגר את צה"ל במרחב הקו הצהוב. צה"ל השמיד מבנה בקרבת בית חולים ובית ספר, ששימש כנקודת מארב של מחבלי חמאס.

צה"ל מאשר כי הוא תקף והשמיד אתמול (שלישי) מבנה בג'באליה שבצפון רצועת עזה, ששימש את מחבלי חמאס כנקודת מארב וכמחסן אמצעי לחימה. על פי צה"ל, מהמבנה תוכננו מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ונעשו ניסיונות לשקם את יכולות הארגון. בתקיפה חוסלו כמה מחבלים.

בצה"ל מציינים כי נקודת המארב הייתה כ-50 מטר מהקו הצהוב והיוותה איום על כוחות צה"ל הפועלים במרחב בהתאם להסכם. בנוסף, הנקודה הייתה כ-70 מטר מבית החולים כמאל עדואן וכ-170 מטר מבית ספר.

בשבוע החולף פעלו צה"ל והשב"כ ופגעו בכעשרה מבנים של חמאס בכל רחבי הרצועה, כאשר על פי צה"ל המבנים שימשו כמחסני אמצעי ללחימה וכן סדנאות לייצור ושיפוץ אמצעי לחימה.

"המסר שלנו ברור: תחקרנו ואנחנו מפיקים לקחים - צה"ל לא יחזור לתפיסות כפי שחווינו ב-6 באוקטובר. אין הכלה של איומים. אנחנו לא נאפשר לאויב לבנות את עצמו מחדש, לא נאפשר לתשתיות טרור להתבסס, ונפעל בכל הזדמנות להסרת האיומים בהתהוותם".

תגיות:
חמאס
/
צה"ל
/
רצועת עזה
/
חיסול מחבלים
/
הקו הצהוב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף