על פי כותבי המחקר, כחודשיים מחתימת ההסכם ניכר כי צבא לבנון מתקשה לעמוד בדרישות הביטחוניות המתחייבות מההסכם, בעוד שבשטח נרשמת פעילות ערה של ארגונים הכפופים לחזבאללה או בעלי זיקה אליו, המהווים כסות לפעילותו הצבאית של הארגון ומאפשרים לו אחיזה ונוכחות במרחבים אלה.
על פי עורכי המחקר, ארגון הבריאות האסלאמי, שהוקם בשנת 1984, מעניק שירותים רפואיים לפעילי חזבאללה ולכלל האוכלוסייה השיעית. הארגון כפוף למועצה המבצעת של חזבאללה ומפעיל רשת נרחבת של בתי חולים, מרכזים רפואיים ומרפאות הפרוסים בקרב האוכלוסייה השיעית ברחבי לבנון.
בשל אופי פעילותו, במכון עמית מציינים כי הארגון מהווה חלק מהמעטפת האזרחית התומכת בפעילות הצבאית של הארגון. אנשי הארגון מעניקים שירותי בריאות לפעילי חזבאללה, בשגרה ובחירום, מפעילים צי אמבולנסים בקרב היחידות הצבאיות, וחלקם אף פועלים במדי חזבאללה. לאורך השנים נהרגו פעילי ארגון הבריאות, הן במהלך פעילותם הרפואית והן במסגרת מילוי משימות צבאיות.
בנוסף, צוטטו גורמים בכפר המעידים כי תושבי הכפר, כולל כאלה המוכרים כפעילי חזבאללה, הורשו לשוב לבתיהם, כולל פעילי "רבאט" מטעם הארגון, האמונים על התיאום הצבאי בכפר, בדגש על הטמעת התשתיות הצבאיות של הארגון בתוך המרחב האורבני ובכסות האוכלוסייה האזרחית.
פעילות "ארגון הבריאות האסלאמי" בכפר זוטר אלע׳רביה זוכה לכיסוי תקשורתי מצד מערך התקשורת של חזבאללה, באופן הנועד לשרת את הנרטיב שלפיו חזבאללה הוא הגוף המרכזי המעניק שירותים לתושבי דרום לבנון.
מנגד, לפי גורמים המזוהים עם מחנה מתנגדי חזבאללה, האגודה הוקמה בשנת 2007 כאחד מלקחי חזבאללה ממלחמת לבנון השנייה, ובמסגרת מאמציו לשקם את הנזקים שנגרמו לכפרים השיעיים בדרום לבנון במהלך המלחמה.
עוד מציינים עורכי המחקר כי עפיף שומאן (אבו פצ׳ל), העומד בראש האגודה, מוצג בכלי התקשורת בלבנון כחבר חזבאללה, ובעבר אף התבטא בפומבי וציין כי הסיוע שמעניקה האגודה לתושבים מקורו באיראן.
במחקר מצוין כי כלי תקשורת בלבנון חשפו בעבר כי פעילות האגודה מהווה למעשה "זרוע רכה" המקדמת את יעדי חזבאללה להעמקת אחיזתו במדינה, ובכלל זה באזורים בעלי רוב סוני, תוך ניצול היעדר כל סיוע מצד מוסדות המדינה הרשמיים. עוד נטען כי פעילות האגודה מעניקה כיסוי אזרחי לתשתיות צבאיות ולוגיסטיות המשמשות את הזרוע הצבאית של חזבאללה.
"אגודת ׳ותעאונו׳ פועלת אף היא באופן גלוי בכפר זוטר אלע׳רביה, המוגדר כאזור פיילוט. היא ביצעה בו סקר שטח למיפוי הנזקים, הציבה בכפר שורה של מבנים יבילים לטובת התושבים והנהגת הכפר, ועמדה מאחורי שליחת משאיות אספקה לתושבי הכפר".