סולומון מנה את ההישגים של צה"ל במערכה נגד חמאס אך הבהיר כי יש צורך להסתכל באופן ביקורתי על המציאות ברצועת עזה: "יש מקום לאופטימיות. צה"ל ומדינת ישראל באמצעות הצבא השיגו הישגים חשובים, פגיעה בכל שרשרת הפיקוד, יכולות, לקחו שטח שמהווה מרחב אבטחה".
כמו כן, סקר את יכולותיו של חמאס והבהיר כי הוא עדיין בעל רצון עז לנקום בישראל על המלחמה בעזה: "ברצועת עזה יש בין 30-50 אלף פעילים עם נשק, עם מטענים רבי עוצמה, עם רימונים, עם אר.פי.ג'י, עם יכולות רחפנים, יכולות ימיות, יכולות אוויריות נוספות. זאת אומרת פחות או יותר 7 לאוקטובר, רק קצת יותר מופחת, אבל עם אנשים מנוסים יותר, עם אנשים תאבי נקם יותר".
זאת ועוד, אמר: "אנחנו יודעים שחמאס לא מתכוון להתפרק מנשקו, מודיעינית קראנו את זה, אנחנו יודעים מה הם אומרים. על סמך הניסיון אנחנו מבינים שהם ינקטו בהונאה ומשיכת זמן כי לישראל יש זירות אחרות. הנה, עובדה למה אנחנו לא עושים את זה בעצמנו? זה לא רק האמריקנים".
"הסיפור הזה הוא פיקציה, גם הניסיון הזה. למה? אני חושב שצריך להיות מקום שבא ואומר 'מה אם לא? מה אם זה לא יצליח?' מועצת השלום אומרת לחמאס שאם הם לא יתפרקו מנשקיהם - ישראל תצטרך לעשות את מה שהיא צריכה לעשות. בואו נתרגם את זה - לדמם עם חיילינו, המשך מגבלות הסיוע, הם לא באמת מתכוונים שנעשה מה שאנחנו חושבים", הסביר עוד.
לבסוף, הבהיר כי ישראל צריכה לעשות חשיבה אסטרטגית מעמיקה ביחס לפתרונות שכרגע נמצאים על שולחנה: "השאלה היא מה קורה אם זה לא קורה? פה צריך להיות תיאום ציפיות אסטרטגי עם ארה"ב על השולחן ועם כל המדינות. ניסינו, הם טבחו בנו, משכנו (לאורך זמן) את ההסכם ואם לא אנחנו הולכים להכרעת חמאס צבאית וגם חוזרים לקחת אחריות על הטריטוריה שנקראת עזה. דבר שלישי זה הגירה".