באיראן כבר הבינו את נקודת התורפה הגדולה ביותר של דונלד טראמפ: "לא יתנו לו"

דני סיטרינוביץ', חוקר איראן במכון INSS, התייחס במהלך ריאיון שקיים ב-103FM לאינטרס של דונלד טראמפ בנוגע לעיתוי של תקיפה אפשרית באיראן. כמו כן, הציג את המצב הבעייתי של איראן, מבחינתה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein

לדבריו, באיראן מתכוונים לנצל את חלון ההזדמנויות, מבחינתם: "האיראנים לא יקבלו מצב שהם לא יכולים לייצר נפט ושאר המדינות מייצאות נפט. וחמור מכך: יש את הסיפור של המצור האווירי, הוא מכאיב מאוד לאיראן. איראן לא מוכנה לקבל מצב שהעולם יתנהל כסדרו ורק היא משלמת מחיר מאוד כבד בשל הלחץ האמריקני. לפחות לפי מה שהם אומרים ברמה הפומבית - הם מתכוונים להסלים. הם לא יתנו לטראמפ את ההזדמנות".

הוא הזכיר את האינטרס של טראמפ בנוגע לבחירות האמצע: "טראמפ רוצה שעד בחירות האמצע לא תהיה שום הסלמה, שבבחירות האמצע הוא יראה את התוצאות, ויחליט אם לחזור למלחמה רחבה או כן לחתור להסכם. הם לא מוכנים לתת לו את זה. הם מבינים שטראמפ לחוץ עד בחירות האמצע, גבו אל הקיר. ראינו אתמול פעילות מאוד עצימה של איראן באזור המצרים. אני מאמין שזה יימשך".

על אף חילופי המהלומות המתמשכים לסירוגין במצר הורמוז, "האמריקנים מצליחים להוציא כמות יחסית משמעותית של נפט מהמצרים. זה משתנה מיום ליום, אבל אנחנו מדברים על כמות שלא מתקרבת לאותה כמות שיצאה עד ה-28 בפברואר, 20 מיליון חביות נפט, אבל אנחנו מדברים על כמות די משמעותית שנעה בין 6-7 עד 10 מיליון חביות נפט ליום".

"יש כמה בעיות משמעותיות", הוסיף והמשיך: "זה עולה המון כסף לצי האמריקני ולאנשי הצי האמריקני. בערך מיליארד דולר לחודש רק לאפשר את ההוצאה של המכליות. ובגלל שיש איומים איראנים, עדיין מחירי הביטוח מאוד גבוהים וקשה למצוא מכליות שיעשו את הדבר הזה. לכן למרות ההישג האופרטיבי האמריקני מחיר הנפט לא יורד. הוא למעשה עולה".

תגיות:
איראן
/
משמרות המהפכה
/
יהודי ארצות הברית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף