קשר ברשת, משימות ותשלום: הישראלי שנחשד בגיוס בידי איראן

מחמד פהמי מחמד חלף, בן 25 מבאקה אל-גרבייה, נעצר בחשד שיצר קשר עם גורם המזוהה עם המודיעין האיראני וביצע עבורו משימות תמורת כסף. כתב אישום יוגש היום

אלון חכמון צילום: באדיבות המצולם
עקבו אחרינו
סוכן איראני
סוכן איראני | צילום: בינה מלאכותית
2
גלריה
להב 433
להב 433 | צילום: פלאש 90

על פי ממצאי החקירה, חלף יצר קשר ברשת עם גורם עוין המזוהה עם המודיעין האיראני, ובהמשך ביצע בהכוונתו שורת משימות תמורת כסף. בשב"כ ובמשטרה ציינו כי מדובר בפרשה נוספת שבה, על פי החשד, פעל המודיעין האיראני לגיוס אזרחים ישראלים לצורך קידום פעילות נגד מדינת ישראל. החקירה המשותפת הסתיימה לאחר שלדברי גורמי הביטחון גובשה תשתית ראייתית נגד חלף. בעקבות זאת צפויה פרקליטות מחוז חיפה להגיש נגדו היום כתב אישום לבית המשפט המחוזי בחיפה בעבירות של מגע עם סוכן זר.

במשטרה ובשב"כ מסרו כי הם רואים בחומרה מעורבות של אזרחים ישראלים בפעילות העלולה לסכן את ביטחון המדינה, וקראו לציבור להימנע מקיום קשר עם גורמים לא מוכרים ברשת ולדווח על פניות ובקשות חשודות.

תגיות:
איראן
/
משטרת ישראל
/
שב"כ
/
להב 433
/
ריגול איראני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף