צה"ל טרם בדק את גופת המחבל אשר נורה על ידי לוחם שהיה בעמדת השמירה של מוצב צה"ל בין קונטרה לחאדר. לפי שעה לא ידוע אם המחבל נשא חגורת נפץ, או כלי נשק אחר, ומי עומד מאחורי נסיון הפיגוע. המוצב הצבאי המדובר ממוקם במרחב החיץ מזרחית למרום גולן והמשימה שלו לבצע הגנה קדמית על הקיבוץ.
הלוחם בעמדה הבחין בו וביצע נוהל מעצר חשוד. כאשר המשיך המחבל לנוע לכיון המוצב - הלוחם ביצע ירי וחיסל את המחבל. בצה"ל בודקים כאמור מי עומד מאחורי המחבל. במקביל, מנסים כעת באוגדת הבשן לראות כיצד ניתן לחדד את האבטחה בסמוך למוצבים.
אמש נמסר מטעם דובר צה"ל: "צה"ל ימשיך לפעול במרחב האבטחה בדרום סוריה ולהסיר כל איום על אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל". במקביל, מקורות מקומיים בקוניטרה דיווחו כי פטרול של כוחות נכנס לכפר אל-אוסבח, הממוקם באזור הכפרי הדרומי של מחוז קוניטרה. בשלב זה לא נמסר אם קיים קשר בין הפעילות בכפר לבין ניסיון החדירה למוצב.