ישראל זיסק, אביו של נריה, חזר בפגישה על מה שאמר לחברי צוות הטנק שבו שירת בנו: "לא להיכנס לייסורי מצפון. פעלתם כמצופה ואנחנו אוהבים אתכם". סרן (במיל') נריה זיסק ז"ל, בן 24 בנופלו, נולד וגדל במושב משואות יצחק, למשפחה מבית דתי־לאומי־ציוני. הוא הותיר אחריו הורים, ישראל וגלית, ושבעה אחים ואחיות.
"אני שירתי בנח"ל ובני דביר בחיל הים, אבל נריה ביקש לאחר תום לימודיו במכינת עלי להתגייס לשרת בשריון", סיפר האב. לאחר מסלול הטירונות וההכשרה הוא הצטרף לגדוד 52 בחטיבה 401 וסיים בהצלחה קורס מפקדים ובהמשך קורס קצינים. בתום ארבע שנות שירות, באביב 2023, נריה השתחרר משירותו הסדיר בצה"ל. עבר קורס נהיגה על טרקטור ועבד כחקלאי בשדות, ואז יצא לטיול הגדול בדרום אמריקה.
"כשפרצה המלחמה, ב־7 באוקטובר, הוא היה בפנמה, וכששמע מה קרה החליט לשוב מיד לארץ. הוא יכול היה להיות 'ראש קטן', כי עדיין לא שיבצו אותו ליחידת מילואים", סיפר האב. "הוא גם לא קיבל צו 8 ויכול היה להמשיך בטיול הגדול. אבל נריה החליט שגם בלי צו 8 הוא חוזר כדי להילחם ולסייע לחבריו.
"בגלל שלא היה לו צו 8, לא רצו בהתחלה להעלות אותו לטיסה לארץ, והוא פיברק סיפור שהפלוגה מחכה לו על הגדר. טייס אל־על החליט להיענות לבקשתו והוא עלה למטוס המלא, והושיבו אותו בתא הטייס. נריה הגיע לארץ ב־10 באוקטובר".
מיד עם נחיתתו בנתב"ג ביקש נריה להצטרף לחבריו הלוחמים, וגייסו אותו כמילואימניק ליחידה סדירה בגדוד 401.
"במשך חודשיים וחצי נריה נלחם ברצועת עזה עד נפילתו ב־7 בדצמבר 2023. כבל ברזל הסתבך בזחל של הטנק. נריה התנדב לצאת החוצה כדי לתקן והמ"פ חיפה עליו. צלף פגע בנריה והוא נפל. המ"פ שחיפה עליו נפצע באורח בינוני. שני הלוחמים בטנק חילצו בגבורה את נריה, את המ"פ ואת הטנק שנפגע", סיפר עוד האב על גבורתו מעוררת ההשראה של בנו.
מאז המשפחה הפכה את הנצחת זכרו ומורשתו של נריה לדרך חיים. לקראת 7 באוקטובר נסגר מעגל, כאשר נשקו האישי נמסר למשפחתו.