בצה"ל החליטו להוריד את הכפפות: הצנחנים נשלחים לזירה נפיצה

צה"ל מציב את ההצנחנים בחזית המאבק בטרור יהודי, והשב"כ מפעיל יחידת עילית שנלחמת בדרך כלל בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי. כ-500 מעורבים על הכוונת, אך במערכת הביטחון מסמנים מכשול

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
חטיבת הצנחנים ברצועת עזה
חטיבת הצנחנים ברצועת עזה | צילום: דובר צהל
2
גלריה

הרמטכ"ל קיים דיון מיוחד בו השתתפו בכירי המשטרה, השב"כ, הפרקליטות הצבאית ומפקדים מפיקוד המרכז. במהלך הדיון הוחלט על שורה של צעדים שהמרכזים בהם הפעלה של פלוגת מג"ב נוספת שתפעל רק מול הטרור היהודי. בעקרון במהלך הדיון הוחלט על מה שהוחלט כבר בעבר: הקמת חדר מצב משולש צה"ל, שב"כ משטרה כדי לשכלל ולמקסם את היתרונות היחסיים של כל ארגון מול פעילי הטרור.

מתנחלים רעולי פנים תוקפים פלסטינים בעת מסיק הזיתים
מתנחלים רעולי פנים תוקפים פלסטינים בעת מסיק הזיתים | צילום: פלאש 90

בשב"כ אומרים כי המידע שאספו בימים האחרונים איפשר למשטרת מחוז ש"י לבצע את המעצרים של החשודים בביצוע התקיפה של הצלמת האמרקאית ותקיפת הדיפלומטים האירופאים בסוף השבוע.

בקרב בכירי מערכת הביטחון ניכר הציב כוח מהתנהלות הממשלה אשר פועלת לתמוך במעשי הטרור של פעילי הימין. כאשר התמיכה נעשת בשתיקה או ברוח גבית כדי להקשות על מערכת הביטחון לפעול ביעילות מול פעילי הטרור היהודי. גורם בטחוני אמר כי העובדה ששר הביטחון לא מוכן להפעיל את צווי המעצר המנהלי מקשה על השב"כ וצה"ל לפעול מול הגרעין הקשה של הטרור באיו"ש. כרגע ההחלטה להגביר את צווי ההרחקה של מפקד הפיקוד וכן ביצוע צווי איסור אלקטרוני שיאפשר את הפיקוח על פעילי הטרור. עוד הוחלט להגביר את פעילות הריסת המבנים והמאחזים הלא חוקים שנבנו על ידי פעילי הימין הקיצוני. על פי ההערכות יש מעל מאה מאחזים לא חוקים באיו"ש.

תגיות:
שב"כ
/
טרור יהודי
/
חטיבת הצנחנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף