נהג האוטובוס בירושלים: "הייתי מבוהל, מיד הבנתי שזה פיגוע"

משה לוי, נהג האוטובוס שנפצע קל בפיצוץ, סיפר מבית החולים על הרגע בו הבין כי מדובר באירוע לאומני: "פתחתי את הדלתות כדי שאנשים יברחו, הייתי קצת בהלם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פיגוע באוטובוס בירושלים
פיגוע באוטובוס בירושלים | צילום: מרק ישראל סלם
4
גלריה

עוד שומעים את האישה שואלת את עדי הראייה שהיו סמוך יותר לאוטובוס שהתפוצץ: "מה קרה שם? אני שואלת כדי לדווח למד"א". לאחר מכן המשיכה בדיווח: "זה פיצוץ שאירע בחלק האחורי של האוטובוס. יש מלא פצועים מדממים במקום, יש פה בערך עשרים פצועים והמשטרה מפנה אותי מכאן. אישה שוכבת על אי תנועה עם דם על הרגליים וייתכן שבצד השני יש עוד פצועים במצב קשה. נאלצתי שזוז משם כי המשטרה הזיזה אותי".

נהג האוטובוס משה לוי. צילום מסך ערוץ 2
נהג האוטובוס משה לוי. צילום מסך ערוץ 2 | נהג האוטובוס משה לוי. צילום מסך ערוץ 2

הפיגוע אירע היום בצומת פת, דרך חברון פינת רחוב ברעם שבבירה. האוטובוס שהתפוצץ היה ריק וככל הנראה בעקבות הפיצוץ, עלה באש אוטובוס נוסף ובו נוסעים ואף רכב פרטי. ארבעה צוותי מד"א טיפלו שנפגעים שבדרגות פציעה שונות הסובלים מכוויות, שאיפת עשן, חתכים ושברי זכוכיות והעבירו אותם להמשך טיפול בבתי החולים בעיר. בין הפצועים: אחד במצב קשה מאוד, ארבעה במצב בינוני עד קשה והיתר במצב קל.

האוטובוס שהתפוצץ. צילום: מרק ישראל סלם
האוטובוס שהתפוצץ. צילום: מרק ישראל סלם | האוטובוס שהתפוצץ. צילום: מרק ישראל סלם

קובי, שהיה עד לאירוע, מסר לגל"צ: "קו 12 הגיע למקום מתחילת רחוב משה ברעם, הוא הגיע מלמעלה מכיוון צומת פת, ואז היה פיצוץ. לא ראיתי איזה אדם עולה באש או איזה חגורה או משהו כזה, הפיצוץ היה בקטע האחורי של האוטובוס, איפה שהמנוע. התפוצץ שם משהו, לא יודע אם היה פיגוע. האוטובוס התחיל להתלקח באש, וצוות הכבאות השתלט על זה. בחלק האחורי במנוע היה פיצוץ וזה קרה בקו התפר שבין בית צפפא לצומת פת, ולכן הפוטנציאל של האירוע נפיץ. אנחנו אוכלוסייה יהודית לפני חג - יש מתיחות".

ד"ר רופא, שהיה נוכח בהליך הטיפול בפצועים בשטח, סיפר לגל"צ: "רוב הכוחות פונו מהזירה ואנו משאירים במקום מתנדבים שלנו שעושים סריקות באזור על מנת לוודא שלא היה פצוע שמהלחץ וברח ונשכב איפשהו". על רגע הפיצוץ, אמר: "קיבלנו דיווח ראשוני על פיצוץ בתלפיות ועקב הפקקים הייתה גישה די קשה אך הצלחנו להגיע מהר יחסי לזירה. אחרי דקה וחצי התקבל דיווח של אוטובוסים שעולים באש ומספר נפגעים קשה. הגעתי לשם כשלוש דקות מתחילת האירוע וראיתי מספר נפגעים עם פגיעות בדרכי הנשימה, כמה שכבו בצדי הכביש והיו שנפגעו מרסיסים. לקחנו את הפצועים למקום שהוגדר על ידי המשטרה והתחלנו בטיפול ראשוני מציל חיים. זה לא היה ברור איפה היה הפיצוץ, לפחות בדקות הראשונות היינו יותר לחוצים מהפציעות, פחדנו על הפצועים ועל האנשים סביבם, לא הספקנו לשאול מבחינת טיב האירוע אדמיניסטריטיבית או מבצעית. אני לא מתיימר להיות חוקר משטרה או כבאי. אני איש רפואה, אבל על פניו אלה לא תמונות שאנו מכירים לצערי מפיגועי תופת, אבל שוב אני לא מתיימר להיות חוקר משטרה, זה יגידו החוקרים".

טיפול בפצועים בזירה. צילום: אבשלום ששוני
טיפול בפצועים בזירה. צילום: אבשלום ששוני | טיפול בפצועים בזירה. צילום: אבשלום ששוני
תגיות:
פיגוע בירושלים
/
משה לוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף