בניגוד לעמדת המשטרה: בת המחבל שרצח שני ישראלים שוחררה ממעצר

מחלוקת פרצה בין החוקרים לפרקליטות בעניין המסוכנות של בתו של מוסאבח אבו סביח, שהציגה אותו כגיבור והביעה תמיכה בו. על אף זאת, הורו לשחררה בתנאים מגבילים

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

בשיח בין המשטרה לבין הפרקליטות נתגלעה מחלוקת קשה, שכן עמדת היחידה החוקרת היא שדבריה של הבת לאחר הפיגוע, כשהיא מביעה תמיכה מלאה באביה ומציגה אותו כגיבור בסבב ראיונות שהעניקה בכלי התקשורת, הופכים אותה מבחינת המשטרה למסוכנת ולמי שנחשדת בעבירות של הסתה חמורה. בפרקליטות לעומת זאת, סבורים כי המסוכנות של הבת פחתה למרות חומרת העבירה שביצעה וכי אין מקום להאריך את מעצרה.

לנוכח העובדה שהמחליטה בסופו של דבר היא הפרקליטות, נאלצה המשטרה להופיע בבית המשפט ולבקש את שחרורה בתנאים מגבילים. זאת במקביל לכך שבפרקליטות פועלים להגשת כתב אישום נגדה במהלך התקופה הקרובה. יש לציין כי מתוקף היותה קטינה, נאסרו לפרסום שמה ותמונתה של הבת.

זירת הפיגוע, בשבוע שעבר. צילום: דוברות איחוד הצלה
זירת הפיגוע, בשבוע שעבר. צילום: דוברות איחוד הצלה | זירת הפיגוע, בשבוע שעבר. צילום: דוברות איחוד הצלה
תגיות:
פיגוע ירי בירושלים
/
יוסי קירמה
/
לבנה מליחי
/
שוחררה בתו של המחבל שהביעה תמיכה בו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף